Webnoviny - Rôzne

Slovenskí policajti pôjdu aj tento rok do Chorvátska

Slovensko počas letnej sezóny v Chorvátsku, ktoré pravidelne navštevuje mnoho Slovákov, otvorí nové vysunuté konzulárne pracovisko a do prímorskej krajiny pošle aj hliadky slovenských policajtov.

Vysunuté konzulárne pracovisko v Splite začne činnosť už po tretí raz od 1. júla. Má poskytovať konzulárnu pomoc pre slovenských občanov, ktorí sa ocitnú v núdzi. Na pracovisku bude možné vystaviť náhradný cestovný doklad v prípade straty alebo krádeže či potvrdzovať dokumenty.

Otvorené bude do konca augusta a naši občania ho nájdu na adrese Ul. Kralja Zvonimira 14 v Splite alebo ho môžu kontaktovať na telefónnom čísle +385–21–315 108 či maile slovak.con@gmail.com. Od 4. júla do 28. augusta budú na území Chorvátska pôsobiť aj hliadky slovenských policajtov. Dvojica strážcov zákona bude pôsobiť na policajnej stanici Makarska v rekreačných oblastiach Podgora, Tučepi, Brela a Baška Voda.

V prípade núdze môžu dovolenkári kontaktovať policajtov v Makarskej na mobilnom telefónnom čísle +385 99 720 1001. Ďalšia dvojica policajtov bude pôsobiť na stanici Krk v rekreačných oblastiach Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska a Mošćenička Draga. Dovolenkujúci Slováci môžu túto hliadku kontaktovať na čísle +385 99 7201 002.

Foto: SITA/AP (WEBNOVINY)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM