Alexandra Kolínská Krimi

Smrť košického kickboxera (†33) bude potrestaná: Krajský súd potvrdil takéto tresty!

Viacnásobný majster Slovenska v kickboxe Ladislav Tóth (†33), zvaný Doky, podľahol zraneniam po tom, ako ho surovo dobili počas diskotéky v obci Zádiel v okrese Košice okolie.

Ilustračný obrázok k článku Smrť košického kickboxera (†33) bude potrestaná: Krajský súd potvrdil takéto tresty!
Zdroj: TASR

Za zabitie známeho kickboxera Ladislava Tótha (†33) dnes košický Krajský súd odsúdil Jána Červeného (32) na úhrnný trest odňatia slobody 8,5 roka a Elemíra Bartoša (25) na 7,5 roka. Druhostupňový súd tak potvrdil pôvodné tresty vynesené Okresným súdom Košice okolie v marci tohto roka, voči ktorým sa títo obžalovaní odvolali.

Tresty pre obžalovaných

Krajský súd dnes zároveň zamietol odvolanie prokuratúry v prípade ďalšieho obžalovaného Patrika Filipka (30), ktorý dostal dvojročný trest za prečin ublíženia na zdraví a výtržníctva. Prokuratúra trvala aj v jeho prípade na obvinení zo zabitia. V kauze okresný súd ešte odsúdil za ublíženie na zdraví a výtržníctvo jeho brata Martina Filipka (23), ktorému už plynie podmienečný jednoročný trest.

„Osvojujeme si zákonné a správne odôvodnenie napadnutého rozsudku a nemáme žiadne pochybnosti o záveroch okresného súdu, že obžalovaní sa dopustili konania tak, ako je to uvedené vo výrokovej časti napadnutého rozsudku,“ konštatoval senát krajského súdu.

Opakované útoky trojice

Podľa súdu boli opakované útoky Jána Červeného na športovca vrátane kopania do hlavy preukázané svedeckými výpoveďami, rovnako aj to, že na hlavu ležiaceho Tótha minimálne dvakrát našliapol Elemír Bartoš. V prípade Patrika Filipka sa podľa súdu preukázalo len kopanie do chrbta, čo nemohlo mať za následok smrť. Obžalovaní vyjadrili ľútosť nad tým, čo sa stalo, odmietli však, že by Tótha kopali do hlavy a spôsobili jeho smrť.

Zranený Doky utiekol

V priebehu hromadnej bitky počas diskotéky v Zádieli utrpel zranenia aj Dokyho brat Štefan. Obžaloba dávala obvineným za vinu, že v miestnom kultúrnom dome aj pred ním zaútočili na bratov Tóthovcov, pričom Ladislava bili päsťami a kopali na zemi do celého tela. Pokračovaniu útoku Červeného podľa obžaloby zabránili svedkovia, pričom Doky utiekol cez okno miestnosti Klubu dôchodcov. V dôsledku útokov L. Tóth utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým neskôr podľahol. Jeho mŕtve telo našli v priekope pri obci Dvorníky.

24 poranení hlavy

Súdny lekár označil za príčinu smrti početné poranenia hlavy, ktoré vznikli opakovanými údermi, pričom došlo k traumatickému opuchu mozgu. Na hlave Tótha bolo zistených najmenej 24 rôznych poranení. Poranenia pritom podľa znalca nevylučujú, že prešiel vzdialenosť od Kultúrneho domu v Zádieli po miesto nálezu tela, čo je zhruba 960 metrov. Na mieste sa podľa neho nezistili zmeny, ktoré by poukazovali na predchádzajúcu manipuláciu s telom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM