Krimi

Smrť známeho kickboxera Dokyho (†33): Za zabitie L.Tótha odsúdili dvoch mužov

Za zabitie známeho kickboxera Ladislava Tótha, ktorý zomrel po brutálnej bitke na zábave v obci Zádiel, dnes okresný súd Košice okolie odsúdil dvoch mužov.

Ilustračný obrázok k článku Smrť známeho kickboxera Dokyho (†33): Za zabitie L.Tótha odsúdili dvoch mužov
Zdroj: TASR

Za zločin zabitia formou spolupáchateľstva, prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva dostal Ján Č. (1982) úhrnný trest odňatia slobody 8,5 roka a Elemír B. (1989) 7,5 roka.

Ďalší obžalovaní

Zo zabitia Tótha bol obžalovaný aj Patrik F. (1984), tohto obvinenia ho však súd zbavil. Za prečin ublíženia na zdraví a výtržníctva mu súd určil dvojročný trest a jeho bratovi Martinovi F. (1991) podmienečný jednoročný trest.

Ján Č., ktorý na zábave v Zádieli robil vyhadzovača, ako aj Elemír B., sa voči rozsudku odvolali. Bratia Patrik a Martin F. uložené tresty prijali. Odvolal sa však prokurátor voči rozsudku pre Patrika F. s tým, že trvá uňho na pôvodnej kvalifikácii trestného činu.

Brutálny čin

Viacnásobný majster Slovenska v kickboxe Ladislav Tóth, prezývaný Doky, zomrel po tom, ako ho 8. apríla 2012 surovo dobili počas diskotéky v obci Zádiel v okrese Košice okolie. Zranenia utrpel aj jeho brat Štefan. Obžaloba dávala obvineným za vinu, že v miestnom Kultúrnom dome aj pred ním zaútočili na bratov Tóthovcov, pričom Ladislava bili päsťami a kopali na zemi do celého tela.

Pokračovaniu útoku Jána Č. podľa obžaloby zabránili svedkovia, pričom Doky utiekol cez okno miestnosti Klubu dôchodcov. V dôsledku útokov L. Tóth utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým neskôr podľahol. Jeho mŕtve telo našli v priekope pri obci Dvorníky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM