Krimi

Smrť známeho kickboxera: Krv Dokyho (†33) bola na teniskách obžalovaného

Na Okresnom súde Košice okolie pokračovalo včera pojednávanie vo veci zabitia známeho kickboxera Ladislava Tótha. Podľa analýz DNA patrila krv, ktorej stopy sa našli na botaskách hlavného obžalovaného Jána Č., nebohému Tóthovi. Potvrdila to expertka.

Ilustračný obrázok k článku Smrť známeho kickboxera: Krv Dokyho (†33) bola na teniskách obžalovaného
Zdroj: TASR

Viacnásobný majster Slovenska v kickboxe, prezývaný Doky, zomrel po tom, ako ho 8. apríla 2012 surovo dobili počas diskotéky v obci Zádiel v okrese Košice okolie. Zranenia utrpel aj jeho brat Štefan. V prípade sú zo zabitia formou spolupáchateľstva obžalovaní okrem Jána Č. (1982) aj Elemír B.(1989) a Patrik F. (1984). Ďalší mladík Martin F. (1991) je obžalovaný z ublíženia na zdraví.

Súdny znalec z odboru psychológia dnes hovoril o osobnosti obžalovaného Jána Č., ktorý na diskotéke v Zádiele robil vyhadzovača. Podľa neho ide o „akcentovanú osobnosť“ s prevahou psychopatických a asociálnych čŕt, emočný profil vykazuje absenciu vyšších citov a empatických schopností. U obžalovaného ďalej konštatoval prevládajúcu tendenciu egoistického uspokojovania vlastných potrieb a odstraňovania prekážok pri ich dosahovaní.

Obžaloba dáva obvineným za vinu, že v zádielskom Kultúrnom dome aj pred ním zaútočili na bratov Tóthovcov, pričom Ladislava bili päsťami a kopali na zemi do celého tela. Pokračovaniu útoku Jána Č. podľa obžaloby zabránili svedkovia, pričom „Doky“ utiekol cez okno miestnosti Klubu dôchodcov.

V dôsledku útokov Ladislav Tóth utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým podľahol. Mŕtveho ho našli až 10. apríla 2012 v priekope pri obci Dvorníky. Trojici hlavných obžalovaných hrozí v prípade uznania viny trest odňatia slobody na sedem až desať rokov, Martinovi F. na šesť mesiacov až dva roky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM