Lenka Fedorová Správy

Smutný príbeh Lízy z košického útulku: Na nového pána čaká neuveriteľných šesť rokov!

Psíkov, ktoré nemali veľa šťastia je v košickom útulku požehnane. Najdlhšie v ňom však na nového pána čaká fenka Líza. Prečítajte si jej príbeh.

Ilustračný obrázok k článku Smutný príbeh Lízy z košického útulku: Na nového pána čaká neuveriteľných šesť rokov!
6
Galéria
Zdroj: Útulok UVP Košice

Skutoční bojovníci. Psíci sa opäť snažia nájsť si cestu k ľuďom, hoci práve tí sú väčšinou dôvodom, prečo končia v kotercoch útulku. Zariadenie, ktoré v Haniske pri Košiciach prevádzkuje OZ Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov, by malo byť len medzizastávkou k novému domovu, niektoré psíky v ňom však prežijú aj dlhé mesiace či dokonca roky.

Jednou z nich je aj fenka Líza, ktorá je v útulku zo všetkých psíkov najdlhšie.Do útulku ju priniesli pred šiestimi rokmi z Rožňavy, kde sa túlala.

,,Bola v žalostnom stave, vychudnutá na kosť a mala demodex, srsť nemala vôbec," opisuje Lízin príchod útulok.

Po dlhom liečení a naštartovaní imunity sa im však Lízu podarilo dať dokopy a podľa ich slov je z nej teraz úplne zdravá a spokojná fenočka.

,,Líza je pokojnejšej povahy, so psíkmi ani s fenkami nemá problém keď ma dobrý deň aj sa s nimi pohrá, je nenáročná. Ľudí ma najradšej a užíva si každú pozornosť. Líza by bola najšťastnejšia pri domčeku kde by strážila svojho pána a jeho rodinku. Môže ísť aj do bytu pretože má hygienické návyky" opisuje povahu psíka útulok.

Ako dodáva, Líza je ideálny psík ku starším ľuďom ako parťák na každý deň, no s mladou rodinkou by tiež nemala problém práve naopak. Líza potrebuje lásku a pocit že je DOMA.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM