Zuzana Vajayová Rôzne

Šmykľavé chodníky pripravili chirurgom rušnú službu

Zasnežené počasie sa podpísalo v stredu (16.2.) v Košiciach pod množstvo úrazov súvisiacich s pádom na zem, v dôsledku čoho mali úrazoví chirurgovia plné ruky práce.

„Od včerajšieho do dnešného rána ošetrili takmer stovku pacientov s čerstvým poranením v dôsledku pošmyknutia na klzkom povrchu. Pracovníci ambulancie Kliniky úrazovej chirurgie na Rastislavovej ulici ošetrili za 24 hodín dovedna 177 pacientov, z toho asi 70 zlomenín.

Zamestnanci traumatologickej ambulancie Oddelenia urgentného príjmu na Triede SNP riešili rovnú stovku zranení, z ktorých bola vyše tretina po pádoch na zem,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Jaroslava Oravcová. Spresnila, že prevažovali zlomené zápästia a členky, ale pacienti mali tiež zlomené kolená, predkolenia, stehenné a bedrové kosti a nechýbali ani poranenia hlavy.

Takmer 20 pacientov museli vzhľadom na závažnosť poranenia hospitalizovať a viacerí z nich podstúpili ešte v priebehu dňa pre komplikovanú zlomeninu operačný zákrok, dodala Oravcová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM