Lenka Fedorová Šport

Spartan Race v Košiciach: Bude to drsné, podrobnosti vnútri

Svetoznáme preteky Spartan Race mieria do metropoly východu, a otestujú tak tvrdosť a odhodlanie Košičanov. Trať však zostáva tajná, a tak bude pre mnohých prekvapením.

Ilustračný obrázok k článku Spartan Race v Košiciach: Bude to drsné, podrobnosti vnútri
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Športoví nadšenci si už čoskoro zmerajú sily v sparťanskom behu, ktorý otestuje ich vytrvalosť, silu a odolnosť. Účastníci tak budú môcť siahnuť na dno svojich síl a zistiť, čo dokážu. Svetový prekážkový beh prichádza do Košíc.

Tvrdý boj o víťazstvo sa začne už 9. júla 2016 o 7:00 hodine. Súťažiacich čaká viac ako 5 km šprint a minimálne 20 prekážok v trvaní 40 minút až 2 hodiny, v závislosti od kondície pretekára. Štartovať sa bude v niekoľkých vlnách po 250 až 300 pretekárov každých 30 alebo 15 minút.

Ako organizátori uviedli, ak Vás trasa nezabije úplne, tak naše hodiny vás dorazia. Nejde totiž len o obyčajný beh. „Väčšina môže zvládnuť 10 km s nejakými prekážkami. Preteky prinášajú možnosť otestovať sa naplno a s časom. A to nielen voči konkurencii, ale aj voči sebe samému. Preteky majú športovcov priviesť k maximálnemu výkonu,“ tvrdia organizátori.

Ako ďalej opisujú preteky, súčasťou prekážok bude oheň, bahno, voda, ostnatý drôt a občas peklo na Zemi. Budú prekážky, ktoré vás prichytia nepripraveného. Trať je však však tajná a nezverejňuje sa. Organizátori nezabudli ani na deti a pripravili pre ne detskú verziu pretekov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM