Lenka Fedorová Kultúra

Späť do minulosti: Košickú Hlavnú ulicu ovládne pätdesiatka nablýskaných veteránov!

Milovníci historických vozidiel si už čoskoro prídu na svoje. V Košiciach i blízkom okolí sa predstaví rovná päťdesiatka veteránov. Akciu vám priblížia fotografie z minulého roku.

Ilustračný obrázok k článku Späť do minulosti: Košickú Hlavnú ulicu ovládne pätdesiatka nablýskaných veteránov!
Zdroj: TASR

Zraz veteránov si za uplynulé roky získal srdcia nielen majiteľov týchto vzácnych strojov, ale aj ich fanúšikov a obdivovateľov. Jeho cieľom a ambíciou je, aby sa stal stretnutím blízkych priateľov, ktorých spája láska ku Košiciam a k historickým au­tám.

Na štvrtom ročníku Cassovia Classic sa tak stretne pätdesiatka automobilov, ktoré pochádzajú z rokov 1926 až 1977.

„Vďaka podpore mesta a jeho primátora Richarda Rašiho, ktorý aj tento rok prevzal záštitu nad zrazom historických vozidiel Cassovia Classic 2017, budú po tieto tri dni Košice žiť veteránmi nielen na Hlavnej ulici, ale aj v Mestskom parku,“ informujú organizátori.

Podujatie odštartuje 25. mája o 16:30 prehliadkou historických vozidiel. Ako ďalej organizátori uviedli, účastníkov čaká potulka Košicami s Milanom Kolcunom, predstavenie kuriozít z okolia mesta a počas hlavnej etapy navštívia kaštieľ L’Huillier–Coburg-kastély Edelén a kaštieľ a múzeum v Trebišove.

27. mája sa v Kulturparku uskutoční Záverečný ceremoniál s udeľovaním cien, ktoré bude moderovať Junior a Marcel.

V nedeľu budú mať možnosť návštevníci naposledy obdivovať veterány na Prehliadke historických vozidiel, kde bude nasledovať ich postupný odjazd. Pozrite si v našej fotogalérii ako to na prehliadke veteránov vyzeralo v Košiciach minulý rok.

Cassovia Classic 2016
8
Galéria
Zdroj: TASR

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM