Michal Lendel Kultúra

Špeciálny týždeň v najväčšej knižnici mesta: Košičania, vyberte si zaujímavé podujatie...

Patria knihy a knižnice do minulého storočia? Podujatie, ktoré sa chystá po celom meste, vás môže presvedčiť, že tomu tak nie je. Nudiť sa určite nebudú ani tí najmenší, ktorí sa môžu vydať na netradičná nočnú prehliadku košického divadla.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny týždeň v najväčšej knižnici mesta: Košičania, vyberte si zaujímavé podujatie...
Zdroj: TASR

Týždeň slovenských knižníc sa samozrejme nezaobíde bez literárnych besied, výstav a koncertov. „V pondelok 31. marca o 15:00 sa na pobočke Nad Jazerom (Uralská 3) uskutoční beseda s básnikom Gabrielom Glovackým a v ten istý deň o 16:30 na pracovisku na ulici Jaltská 33 s košickou autorkou Michaelou Ellou Hajdukovou,“ informovala Alena Zavocka z Verejnej knižnice Jána Bocatia.

Besedy, výstava i koncert

Stretnutie s nemenej úspešnou slovenskou spisovateľkou Števou Opremčákovou je naplánované na utorok 1. apríla o 16:00 v Šaci (Železiarenská 7). Pre obdivovateľov výtvarného umenia je na 17:00 pripravená v knižnici na ulici Jaltská 33 vernisáž výstavy obrazov Tváre a duše výtvarníčky Beáty Čop.

1. apríla 2014 si na svoje prídu aj priaznivci vážnej hudby, od 18:00 sa budú môcť na hudobnom oddelení (Hlavná 48) započúvať do Klavírneho koncertu pre štyri ruky v podaní Ľubice Kistyovej a Moniky Mockovčákovej.

Zahraničný hosť

„V stredu 2. apríla o 16:30 privítame v priestoroch centrálnej požičovne (Hviezdoslavova 5) českého spisovateľa a publicistu Stanislava Motla, ktorý tu odprezentuje svoju knihu Kam zmizel zlatý poklad republiky,“ uviedla Zavocka.

Komu by sa málilo ženských autoriek, nech si rezervuje čas vo štvrtok 3. apríla o 16:30. Na pobočke KVP (Hemerkova 2) čitateľom totiž v príjemnom rozhovore predstaví knižnica obľúbenú spisovateľku Silviu Koscelanskú.

Netradičná nočná prehliadka divadla

Týždeň slovenských knižníc vyvrcholí v piatok 4. apríla 2014 v centrálnej požičovni (Hviezdoslavova 5) medzinárodnou akciou na podporu detského čítania Noc s Andersenom. Témou tej košickej bude Fantóm opery. Na deti čaká noc plná neopakovateľných zážitkov, kopec zábavy a netradičná nočná prehliadka Štátneho divadla v Košiciach.

„Všetky uvedené aktivity sú len neveľkou ukážkou z toho, čo Verejná knižnica Jána Bocatia zorganizovala pre svojich čitateľov a verejnosť pri príležitosti Týždňa slovenských knižníc,“ dodala pracovníčka knižnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM