Lenka Fedorová Šport

Športová osobnosť Košíc: Na svete sú už prvé mená laureátov, toto sú oni

Neunikli oku odbornej poroty. Na svete sú už prvé mená laureátov známej ankety Športová osobnosť Košíc. Zoznámte sa s nimi aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Športová osobnosť Košíc: Na svete sú už prvé mená laureátov, toto sú oni
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Anketa Športová osobnosť Košíc (ŠOK) vznikla v roku 2009 a do roku 2017 v nej bolo ocenených už celkovo 133 športovcov, legiend, nádejí či športových novinárov. Ambíciou organizátorov je pripomínať a oceňovať osobnosti športu, ku ktorým okrem športovcov patria aj ďalšie osobnosti, ktoré boli alebo sú spojené s mestom Košice.

Mená laureátov v kategóriách Masters, Športový kolektív, Hendikepovaný športovec, Legenda a Nádej organizátori každoročne prezrádzajú už pred slávnostným galavečerom. Tajomstvom oskarovej noci košického športu tak vždy zostáva iba meno absolútneho víťaza ankety. Toho vyberie Košická športová akadémia z desiatky nominovaných v hlavnej kategórii TOP 10, ich mená zatiaľ nie sú známe.

Organizátori 9. ročníka ankety ŠOK však v týchto dňoch už zverejnili mená laureátov v kategóriách Legenda a Nádej. Komu sa ušlo pocty?

V kategórii Legenda sa dostalo pocty Igorovi Libovi, ktorého meno sa spája neodmysliteľne s ľadovým hokejom. Liba počas svojej kariéry vybojoval niekoľko cenných kovov. Ďalším laureátom je Ján Pivarník, ktorý celú svoju ligovú kariéru rozdelil medzi VSS Košice a Slovan Bratislava, keď v oboch kluboch strávil po 6 sezón. V roku 1974 bol vyhlásený za Najlepšieho futbalistu Československa.

Trojicu laureátov v kategórii Legenda uzatvára Mikuláš Athanasov, ktorý bol najlepším slovenským zápasníkom povojnového obdobia. Ocenený bude in memoriam.

Organizátori však už zverejnili aj mená troch laureátov v kategórii Nádej. Medzi nich patrí aj kickboxer Adrián Čulík, ktorý sa medzi kadetmi presadil na vrcholnom podujatí na európskom šampionáte v macedónskom Skopje.

Druhým laureátom je golfista Pavol Mach, ktorý v súčasnosti figuruje medzi absolútnou slovenskou špičkou nielen medzi juniormi, ale aj medzi dospelými. A do spomínanej trojice sa prebojovala aj zástupkyňa nežného pohlavia, vzpieračka Nikola Seničová, o ktorej úspechoch sme vám priniesli už viacero článkov. Snom Seničovej je štart na olympijských hrách 2020 v Tokiu.

Slávnostný galavečer spojený s odovzdávaním ocenení ŠOK za rok 2017 sa uskutoční 9. marca 2018 o 19:00 v priestoroch Spoločenského pavilónu v Košiciach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM