Lukáš Zavacký Šport

Športový víkend v metropole východu: Úspech Košičana v maratóne, hokejisti explodovali

Uplynulý víkend priniesol v Košiciach mnoho zaujímavých momentov. Najviac rezonovala gólová explózia hokejistov či úspech nášho bežca na Medzinárodnom maratóne mieru.

Ilustračný obrázok k článku Športový víkend v metropole východu: Úspech Košičana v maratóne, hokejisti explodovali
Zdroj: TASR

Basketbalisti vyhrali turnaj

Ešte pred víkendom, konkrétne 28. až 30. októbra, zorganizovali basketbalisti z nášho mesta miniturnaj, ktorý dokázali aj vyhrať. V prvom súboji zdolali bratislavský Inter 82:77 a jednoduché to nemali ani proti poľskému súperovi. Po dramatickom priebehu pokorili Tarnobrzeg 98:88.

Čítajte tiež: Posily KB Košice s jasným cieľom: Chceme mužstvo dostať na vrchol!

Skvelý vstup Good Angels do sezóny

Napodobnili ich ženské kolegyne, no už v rámci extraligy. Vo svojom úvodnom vystúpení v sezóne triumfovali nad Banskobystričankami 113:57. Dokázali tým, že aj tento rok majú len tie najvyššie ciele.

Čítajte tiež: Zápasy Good Angels na dosah: Poznáme ceny vstupeniek a permanentky

Úspech nášho maratónca

Najväčšou športovou udalosťou tohto víkendu, možno aj roka, bol maratón. Na 93. ročníku sa z víťazstva tešil David Kiyeng z Kene s časom 2:08:57. Úžasné 8. miesto zaznamenal bežec z nášho mesta. Jozefa Urbana predbehli len Afričania. Medzi ženami bola najlepšia Chaltu Tafa Waková z Etiópie.

Čítajte tiež: Maratón v Košiciach štartuje: 5 zaujímavostí, o ktorých ste asi nevedeli

Futbalisti naplno

Zápasy 9. kola 2. najvyššej súťaže na Slovensku odohrali košickí futbalisti. VSS porazilo Spišskonovovešťanov na ich trávniku 1:0, Lokomotíva prevýšila Hanisku taktiež vonku 3:2.

Čítajte tiež: Filip Vaško zmenil klub: Z VSS Košice zamieril do Udinese Calcio!

Ofenzívny kolotoč hokejistov

Našim hokejistom sa v novom ročníku ofenzívne darí. Napriek piatkovej prehre v Nitre sa opäť pochlapili a bolo z toho neskutočné divadlo. V Steel Aréne privítali Martin. Ten sa musel po konečnom výsledku hanbiť. Oceliari zvíťazili 9:3 a opäť sa dostali na čelo Tipsport ligy.

Čítajte tiež: Oceliari v skvelej ligovej forme: Sú na špici individuálnych aj tímových štatistík

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM