Ľubomíra Karmanová Krimi

Správa, ktorá je už žiaľ v Košiciach takmer na dennom poriadku: Zranené chodkyne aj cyklistka, čo na to policajti?

Na košických cestách došlo k dvom nehodám, pri ktorých sa ťažko zranila cyklistka a dve chodkyne. V obidvoch prípadoch išlo o nehody na vyznačenom priechode pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Správa, ktorá je už žiaľ v Košiciach takmer na dennom poriadku: Zranené chodkyne aj cyklistka, čo na to policajti?
Zdroj: TASR

V poslednom období akoby sa s nehodami na priechodoch pre chodcov v Košiciach vrece roztrhlo. Začiatkom októbra sme vás informovali o nehode, pri ktorej auto zrazilo dve deti. V polovici mesiaca zraneniam podľahlo len 11-ročné dievča, ktoré zrazila 20 ročná vodička. Onedlho na to už policajti bili na poplach, na košických priechodoch došlo v jeden deň k trom zraneniam. Úvod tohto týždňa sa tiež nezaobišiel bez nehody, zranil sa pri nej mladý chodec. K ďalším dvom nehodám došlo včera.

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, na košických cestách došlo včera (11.11.) popoludní k dvom nehodám s účasťou nemotorových účastníkov na priechodoch pre chodcov, pri ktorých sa ťažko zranila cyklistka i dve chodkyne. „K prvej nehode došlo o 13,00 hodine na križovatke ulíc Americká trieda a Európska trieda medzi osobným motorovým vozidlom zn. Škoda Fabia, ktoré viedla 40-ročná Košičanka a cyklistkou (50),“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, podľa doterajších zistení vodička narazila do bicykla cyklistky, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov s bicyklom odrážaním sa nohami po vozovke. „Po zrážke cyklistka spadla na vozovku, pričom utrpela ťažké zranenia. K druhej nehode došlo o 14,00 hodine na ulici Slovenskej jednoty medzi osobným motorovým vozidlom zn. Peugeot, ktoré viedol 55-ročný Košičan a troma chodkyňami vo veku 21 a 24 rokov, ktoré prechádzali po priechode pre chodcov,“ doplnila horkyňa.

Po zrážke dve chodkyne, podľa hovorkyne, utrpeli ťažké zranenia a jedna sa ľahko zranila. „U vodičov požitie alkoholu zistené nebolo. V oboch prípadoch vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví,“ povedala Mésarová s tým, že bližšie okolnosti a miera zavinenia týchto nehôd sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

V tejto súvislosti polícia opäť vyzýva vodičov ako aj nemotorových účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby dodržiavali dopravné predpisy a dbali na svoju bezpečnosť. Zároveň hovorkyňa upozornila na osobitnú kontrolu na cestách Košického kraja. „V záujme bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky budú policajti vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Pri kontrolách sa zamerajú najmä na najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky, chodcov a cyklistov,“ dodala na záver Mésarová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM