Alexandra Kolínská Samospráva

Srdcervúca rozlúčka: Na pohreb Dionýza Slepčíka prišli stovky ľudí z Luníka, dorazil aj Rómsky kráľ

Dionýz Slepčík (†39) bol starostom Luníka IX. Pred niekoľkými dňami ho našli jeho blízki obeseného, teraz sa s ním všetci blízki navždy rozlúčili. Na pohrebe nechýbal ani Rómsky kráľ.

Ilustračný obrázok k článku Srdcervúca rozlúčka: Na pohreb Dionýza Slepčíka prišli stovky ľudí z Luníka, dorazil aj Rómsky kráľ
Zdroj: TASR

„V Košiciach sa v stredu prišlo na verejný cintorín poslednýkrát rozlúčiť s Dionýzom Slepčíkom asi päťsto Rómov z Lunika IX, kde bol starostom a bol aj kandidátom na víkendové voľby,“ píše sa na Pluske. Minulú stredu však šokoval rodinu i celé sídlisko, keď ho našli obeseného vo výmenníku po tom, čo najskôr oslávil narodeniny svojej priateľky Kataríny.

„Už hodinu pred pohrebom čakali smútiaci na rakvu Dionýza Slepčíka, aby si ho išli poslednýkrát ešte pozrieť a po ich zvyku mu dali do truhly aj tisíce eur. So Slepčíkom sa prišiel rozlúčiť aj splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Polák i rómsky kráľ Róbert Botoš,“ informuje Pluska.

„Je to smutné a tragické, keď sa musíme lúčiť s človekom, ktorý mal ešte celý život pred sebou. Želám mu, aby sa mal v nebi dobre,“ povedal Pluske rómsky kráľ. Najviac plakala jeho mama Kristína, ktorú museli neraz podopierať a občerstviť aj vodou. „Bože môj, srdiečko moje, prečo si nám to urobil, prečo nás takto a taký mladý, plný života nečakane opustil. Ja to neprežijem,“ povedala pre spomenutý portál mama.

O tomto prípade sme vás informovali pred týždňom. „Mŕtveho muža našli príbuzní v budove bývalej výmenníkovej stanice na Hrebendovej ulici. Privolaný lekár konštatoval smrť obesením,“ uviedla Mésarová. Dodala, že cudzie zavinenie lekár predbežne vylúčil a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Vyšetrovateľ polície v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM