Lukáš Zavacký Rôzne Správy

Stále usmiaty Ondrej z Košíc o svojich VIDEÁCH: Toto si musíme uvedomiť čím skôr!

Okamžite sa stal miestnou celebritou. Youtuber s neustálym úsmevom na tvári zabáva nielen mladých. V rozhovore sa nám predstavil v jasnejšom svetle.

Ilustračný obrázok k článku Stále usmiaty Ondrej z Košíc o svojich VIDEÁCH: Toto si musíme uvedomiť čím skôr!
3
Galéria
Zdroj: archív Ondreja Pastirika

Ondreja z Košíc pozná u nás takmer každý. Jeho video o snehovej kalamite sme vám nedávno priniesli v článku a už teraz má takmer 90 tisíc pozretí. Viete, čo je jeho hobby, akú prácu vykonáva, na čo chce svojou tvorbou upozorniť alebo čo chystá do budúcnosti? To sa dozviete z jeho vyjadrení.

Ľudia vás poznajú len cez vaše výtvory. Môžete o sebe niečo prezradiť?

Vyštudoval som ekonomickú fakultu a venujem sa marketingu medzinárodného turizmu pre internetové portály cestovného ruchu, a to najmä v zahraničí. Vo voľnom čase maľujem a pripravujem detskú knihu so svojimi ilustráciami.

Spomenuli ste, že prácu vykonávate často mimo krajiny. Nechýba vám naše mesto?

Áno – kamaráti, kamarátky. Na druhej strane som rád, že si oddýchnem od miestnej reality, sociálnych problémov, chudoby a lokálnych žabomyších sporov.

Na tieto všetky veci reagujete aj svojimi krátkymi filmami. Ako ste sa k natáčaniu dostali?

Inšpiroval ma pán Dávid Vendel, ktorý nahráva videá o zdravom životnom štýle. Ja som sa vždy snažil priniesť do nich humor.

Až neskôr som si uvedomil, že užitočný obsah a zábavná forma sa dajú krásne skombinovať.

Stále ste nepovedali, prečo ste s tým začali…

Veľmi ma to baví. Niekedy cítim silnú potrebu svetu niečo povedať, odkázať. A keď nemáte pri sebe človeka ochotného počúvať, vtedy je najlepšie vyslať odkaz cez internet.

Zdroj: YouTube.com

Očakávali ste taký pozitívny ohlas?

Áno, venujem sa tomu už roky. Čo ma prekvapilo je, že najviac sa ujalo práve video o kalamite. Vyzerá to tak, že diváci sa zrejme najviac stotožňujú s tým, čo práve zažívajú. A nepriaznivá snehová situácia ich evidentne spojila.

Za krátky čas ste si podmanili množstvo ľudí. Stojíte o slávu alebo vám ide o niečo iné?

Beriem to ako uznanie, zároveň cítim aj zodpovednosť. Chcem obyvateľov naďalej upozorňovať na to, čo ich zbližuje. Napríklad humor. Tiež na to, že žijú v jednom meste a preto je pre všetkých najvýhodnejšie, aby si navzájom vychádzali v ústrety. Násilné prejavy moci, šovinizmu, rodinkárstvo a korupcia sú neudržateľné prežité koncepty z minulosti.

Ak v spoločnosti vzniká napätie, vždy sa v tom všetci vezú spoločne. To si treba čím skôr uvedomiť.

Máte preto pre sledovateľov pripravené v najbližšom čase niečo špeciálne?

S rastúcou popularitou prichádza aj čas Ondreja z Košíc vyprofilovať. Či je to naozaj len tárajko alebo vie navrhnúť reálne riešenia na spoločenské otázky. To ukáže čas. Momentálne sa snažím zistiť, aké mám publikum.

Len tak mimochodom, vo videu o snehovej kalamite máte na hlave prilbu. Bola súčasťou vášho vtipu?

Jasné. Používam rôzne rekvizity. Napríklad i klobúky či parochne. Najradšej však nosím turban. Ten je neodmysliteľnou súčasťou mojej šou v angličtine pod názvom Dr. Mundi.

Ondrej z Košíc nám poslal aj ilustráciu, ktorá vraj lepšie charakterizuje to, čo robí.

Zdroj: archív Ondreja Pastirika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM