Správy

Staré Mesto vzalo vec do vlastných rúk: So snehom pomáhajú aktivační pracovníci

Množstvo podnetov a sťažností na zimnú údržbu ciest a chodníkov dostáva v tomto období Mestská časť (MČ) Košice - Staré Mesto.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto vzalo vec do vlastných rúk: So snehom pomáhajú aktivační pracovníci
Zdroj: TASR

„Naša mestská časť prostredníctvom aktivačných pracovníkov vykonáva zimnú údržbu tých komunikácií a chodníkov, ktoré buď vlastní, alebo ich má v správe. Je to najmä okolie budovy miestneho úradu a inštitúcií v našej zriaďovateľskej pôsobnosti,“ uviedla v tejto súvislosti Katarína Birková z miestneho úradu.

Napriek tomu, že Staré Mesto nevlastní potrebné mechanizmy, občanom sa podľa nej snaží v rámci zimnej údržby pomôcť aspoň základným čistením chodníkov s využitím aktivačných pracovníkov. „Tí pracujú v lokalitách Starého Mesta tak, ako nám ich nahlasujú občania. Mestská časť na tieto účely tiež zakúpila vyše 500 kilogramov technickej soli,“ informovala ďalej Birková.

V čistení ulice Park Angelinum a na Vojenskej ulici pokračovalo v stredu 12 aktivačných pracovníkov. Na štvrtok (19.1.) miestny úrad objednal z vlastných zdrojov jedno UMC vozidlo a jeden väčší traktor. K aktivačným pracovníkom majú pribudnúť posily, a to 4–5 chlapi z Charitného domu na Bosákovej ulici, ktorí vypomôžu za teplý obed.

„Zimnou údržbou sa naša mestská časť zaoberá v maximálnej miere, s nasadením všetkých personálnych kapacít a zabezpečením technických, ktorými sama nedisponuje. Týmto preto prosíme našich obyvateľov o trpezlivosť a pochopenie,“ konštatovala Birková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM