Tlačové správy

Štart zimnej sezóny už počas sviatkov: Obľúbené lyžiarske stredisko Plejsy otvára svoje brány nielen východniarom

Na Plejsoch využívajú teploty pod bodom mrazu na technické zasnežovanie. V stredisku doplnili a inovovali snežné delá. Prečítajte si ďalšie zaujímavé info...

Ilustračný obrázok k článku Štart zimnej sezóny už počas sviatkov: Obľúbené lyžiarske stredisko Plejsy otvára svoje brány nielen východniarom
Zdroj: PR

Lyžiarske stredisko Relax Center Plejsy leží pri meste Krompachy, iba 45 km od Košíc a od Prešova a patrí k najväčším lyžiarskym strediskám na východnom Slovensku, so zjazdovkami rôznej náročnosti vhodných pre začiatočníkov aj pokročilých. Svahy sú umelo zasnežované s priemernou výškou snehovej pokrývky 60 cm.

„Stále zasnežujeme, keď sú vhodné podmienky. Momentálne sa otepľuje, takže budeme musieť počkať na silnejšie mrazy. Ideálne sa zasnežuje pri teplotách nižších ako –5 stupňov Celzia. Plejsy sú veľké stredisko a tak aj zasneženie celého svahu trvá dosť dlho. Je to pre nás preto časovo, technicky aj finančne náročne, ale snažíme sa, aby zasneženie bolo dokončené čím skôr,“ vysvetľuje vedúci strediska Miloslav Dacho.

Štart novej sezóny už počas Vianoc

Ako nám ďalej potvrdil, zimnú sezónu plánujú spustiť 25. decembra. „Návštevníkov čakajú 50% zľavy na celodenné ale aj hodinové skipasy. V prevádzke budú na začiatku dva vleky, ale snehová pokrývka je dostatočná, takže na rozbeh lyžovania to bude vyhovujúce,“ pokračuje ďalej.

Počas celej sezóny čakajú zľavy aj deti, seniorov, študentov i skupiny. Deti do 6 rokov majú lyžovačku zdarma. „Vychádzame v ústrety klientom a ani tento rok sme ceny skipasov nezvyšovali. V hlavnej sezóne si teda môžete kúpiť celodenný skipas len za 19 EUR a 4-členná rodina si u nás celý deň zalyžuje len za 50 eur.“

Zdroj: PR

Z postele rovno na lyže

Lyžiari a návštevníci strediska môžu využiť aj občerstvenie, lyžiarsku školu, požičovňu lyží a snowbordov a pokiaľ to zima umožní, tak bude k dispozícii aj klzisko.

„Výhodou je aj ubytovanie hneď pri svahu. Stredisko umožňuje skvelé možnosti pre ubytovanie a to v komfortnom hoteli PLEJSY s výbornou reštauráciou, wellnesom a ďalšími službami,“ dopĺňa Dacho.

Mapu strediska si pozriete TU

Kontakt
Relax Center Plejsy
Cintorínska 3
053 42 Krompachy + 421 53 / 429 8015 GPS: 48.9050 20.8907
Email: skiplejsy@plejsy.sk
www.plejsy.skwww.hotelplejsy.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM