Michal Lendel Kultúra

Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok bude plesať v Košiciach?

14. Ples v opere odštartoval počas víkendu plesovú sezónu. Tá sa pomaly rozbehne aj v našom meste. Prinášame vám prehľad tých najvýznamnejších plesových akcií, ktoré na nás čakajú. Takže dámy a páni, dajme sa do gala a nech sa páči na parket...

Ilustračný obrázok k článku Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok bude plesať v Košiciach?
Zdroj: TASR

Pre tých, ktorí obľubujú spoločenské akcie, tanec a zábavu, je tu opäť plesová sezóna. Tá tohoročná Košičanov a návštevníkov mesta opäť nesklame. Veď presvedčte sa sami.

XIV. Reprezentačný ples TUKE

V poradí už 14. ples sa pripravuje pod hlavičkou Technickej univerzity v Košiciach. Akcia prebehne 18. januára od 19:00 hodiny v hoteli DoubleTree by Hilton v Košiciach. O dobrú náladu sa bude počas večera starať Michal Hudák. Počas večera zapieva Samuel Tomeček s Milujem Slovensko band a Katka Knechtová s kapelou. Návštevníci si musia pripraviť 49 eur.

Košický benefičný ples

7. ročník Košického benefičného plesu máme pred sebou 24. januára v hoteli Yasmin v Košiciach. Finančný výťažok z akcie pomôže detskému domovu Drak. Hostia si môžu podujatie vychutnať v sprievode moderujúceho Richarda Hergotta. O hudbu sa postarajú Peter Nagy, Silvayovci a iný. Hostia si za návštevu tejto akcie musia pripraviť 69 eur.

Reprezentačný bál UPJŠ v Košiciach

Akademici Univerzity Pavla Jozefa Šafárika organizujú Reprezentačný bál, ktorý odmoderuje známy zabávač Peter Marcin. Hlavný hosť večera Vašo Patejdl vám spoločne s tanečným klubom Ellegance, cimbalovou hudbou Petra Balogha a hudobnou skupinou Radical spríjemnia večer. Ak teda máte chuť navštíviť túto akciu neplánujte si nič iného na 24. januára 2014 o 19:00 hodine. Spoločenská udalosť sa uskutoční v priestoroch hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach. Cena vstupenky pre hostí je 50 eur.

Plesy košických mestských častí (MČ)

Niektoré mestské časti Košíc sa rozhodli aj v tomto roku zorganizovať obľúbené plesy. Tak je tomu aj v MČ Košice – Myslava. Fašiangový ples je naplánovaný na 1. februára na 19:00 hodinu.

Ďalší z plesov je organizovaný MČ Košice – Sídlisko Ťahanovce a uskutoční sa 14. februára od 18:00 hodiny v reštaurácii Gloria Palac Košice. Vstupenka na podujatie vyjde návštevníka na 30 eur.

MČ Krásna, v spolupráci so ZŠ s MŠ sv. Marka Križina, organizuje ďalší ročník Krásňanského plesu, s bohatou tombolou, občerstvením a skvelým programom. Uskutoční sa 22.februára 2014 v miestnom kultúrnom dome.

A čo Košičania na plesy?

Miroslav (46): „Mňa sa to netýka. Ide to úplne mimo mňa. Na niečom takom som nebol, už si ani nepamätám.“

Lucia (27) „Plesová sezóna je konečne tu a samozrejme si aspoň jeden ples užijeme spoločne s mojím manželom. Ten takéto akcie veľmi nemusí, ale kvôli mne to tam vydrží.“

Marian (39): “Plesy vnímam ako príležitosť vyraziť si niekde do spoločnosti a trochu sa zabaviť. No je to pomerne dosť nákladné, keď si zoberiete, že treba obliecť partnerku, k tomu vstupné a kadečo možné bolo by pre mňa nemožné zaplatiť viac ako jeden ples za rok.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM