Webnoviny - Rôzne

Šťastného puku sa dotklo viac ako štvrť milióna fanúšikov

Šťastný puk je pripravený zohrať svoju dlho očakávanú úlohu počas piatkového úvodného zápasu slovenskej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Bratislave.

Foto: SITA/Michal Svítok (WEBNOVINY) – Počas 33 dní navštívil takmer 50 miest na celom Slovensku, osobne sa ho dotklo viac ako 150 000 fanúšikov, ďalších vyše 100 000 využilo možnosť virtuálneho dotyku prostredníctvom internetu. Projekt Orangeu, oficiálneho partnera majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011, tým spĺňa svoje poslanie.

Cestu Šťastného puku odštartovala svojím symbolickým dotykom hokejová legenda Peter Šťastný. Popri väčších mestách sa počas svojho turné naprieč krajinou puk zastavil aj na viacerých netradičných miestach. „Šťastný puk bol obrovským prekvapením pre ľudí napríklad na Lomnickom štíte, v skanzene vo Vlkolínci, či v bani v Banskej Štiavnici. Nech sme však s pukom prišli kamkoľvek – či už to bolo v Košiciach pred štadiónom počas prípravného zápasu alebo na svahoch lyžiarskych stredísk v Jasnej, všade nás ľudia privítali veľmi srdečne. Každý sa chcel puku dotknúť a vyslať svoje želanie, nech sa našim chlapcom na šampionáte darí,“ neskrýval radosť z úspešnej akcie člen promotímu Lukáš Dobšinský, ktorý si počas turné vyslúžil prezývku Strážca puku.

Puk zažil na svojej ceste aj niekoľko kurióznych situácií. V bojnickej ZOO sa ho dotkol azda najväčší fanúšik spomedzi všetkých – slonica Maja. Šťastný puk neobišiel žiadnu vekovú kategóriu, dôkazom čoho boli aj zastávky v materských a základných a stredných školách, na úradoch, v nákupných centrách či domovoch dôchodcov. O význame tohto projektu svedčí aj to, že si Šťastný puk nenechali ujsť ani obaja primátori usporiadateľských miest svetového šampionátu Milan Ftáčnik a Richard Raši. Obaja sa puku osobne dotkli, čím vyjadrili vzájomnú súdržnosť rovnako ako tisícky hokejových priaznivcov.

Šťastný puk na jeho turné sprevádzal aj oficiálny certifikát Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý zaručuje, že práve on bude použitý rozhodcami na otváracom buly zápasu medzi Slovenskom a Slovinskom. „Máme radosť z toho, s akým nasadením fanúšikovia po celom Slovensku náš nápad prijali. Verím, že kolektívne šťastie a energia, ktoré je v puku na konci jeho turné naakumulované, pomôže našej reprezentácii úspešne začať svoje víťazné ťaženie na najočakávanejšej športovej udalosti roka,“ zaželal si generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM