Alexandra Kolínská Kultúra

Štátne divadlo pozná víťazov ankety: Stanislav Pitoňák zabodoval v role Hitlera

Divácka anketa NAJ ŠD Košice 2015 pozná svojich víťazov. Premiérovo zabodoval aj herec Stanislav Pitoňák, ktorý stvárnil hlavnú úlhohu v kabaretnom divadelnom predstavení Doma u Hitlerovcov: Historky z kuchyne.

Ilustračný obrázok k článku Štátne divadlo pozná víťazov ankety: Stanislav Pitoňák zabodoval v role Hitlera
Zdroj: TASR

Košické Štátne divadlo (ŠD) pozná víťazov diváckej ankety NAJ ŠD Košice 2015. V kategórii Absolútny NAJ ŠD 2015 sa stal prvýkrát víťazom herec Stanislav Pitoňák so 156 hlasmi divákov. Obhajkyňa prvenstva, operná sólistka Michaela Várady, dostala o sedem hlasov menej a herec Michal Soltész na treťom mieste získal 112 hlasov divákov.

Pitoňák zabodoval ako Hitler

„V každom predstavení sa snažím ísť naplno. Tak výrazná podpora od divákov ma zaväzuje byť ešte lepším. Až ma hrôza obchádza z toho, s akým nasadením budem musieť vybehnúť na javisko v budúcej sezóne, aby som sa odvďačil. Ďakujem všetkým hlasujúcim za ich hlasy a podporu," komentoval úspech Stanislav Pitoňák.

Takmer 600 hlasov

Anketa NAJ ŠD Košice, ktorú každoročne v závere sezóny vyhlasuje Štátne divadlo Košice, priniesla podľa tlačového tajomníka ŠD Svjatoslava Dohoviča viac ako zaujímavé súboje v jednotlivých kategóriách. „Do konečného počtu hlasov bolo započítaných 587 hlasov divákov a započítaval sa vždy jeden hlas od jedného diváka podľa vyplnených hlasovacích lístkov v elektronickom hlasovaní, ale aj podľa hlasovacích lístkov, ktoré diváci vhodili do anketových urien,“ informoval.

Najlepšou inscenáciou je podľa divákov kabaret Doma u Hitlerovcov: Historky z kuchyne. V kategórii NAJ Tanečník obhájila s prehľadom svoje prvenstvo sólistka Eva Sklyarová. Po minuloročnej bronzovej priečke sa o jedno miesto vyššie posunul Maksym Sklyar, ktorý o dva hlasy predstihol Andriia Sukhanova.

Prvenstvo bolo tesné

„Medzi hercami zviedla boj o titul NAJ Herec až štvorica hercov a rozdiely boli napokon minimálne. Zvíťazil Stanislav Pitoňák o tri hlasy pred Michalom Soltészom. Dana Košická sa napokon umiestnila na bronzovej priečke so stratou piatich hlasov na druhé miesto. Jeden hlas do tretej priečky na stupni víťazov chýbal Františkovi Balogovi, ktorý napokon získal nepopulárne štvrté miesto,“ uviedol Dohovič. V kategórii NAJ Spevák obhájila víťazstvo Michaela Várady pred Mariánom Lukáčom. Na treťom mieste sa s rovnakým počtom hlasov umiestnili Tatiana Paľovčíková-Paládiová a hosťujúca sólistka Helena Bécse-Szabó.

Druhé miesto získala komédia

Na druhom mieste v kategórii inscenácie sa umiestnila komédia Chrobák v hlave, ktorá pravidelne boduje už niekoľko rokov, a opereta Grófka Marica. Na treťom mieste skončili tak ako pred rokom až tri inscenácie – komédia Voľnomyšlienkar, muzikál Móric Beňovský a opereta Čardášová princezná.

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM