Michal Lendel Kultúra

Stavba roka 2013: V TOP 10 sú až 3 stavby z Košíc, uhádnete ktoré?

Päť budov z Košíc sa zapojilo do súťaže Stavba roka, aby jedna z nich získala tento prestížny titul. V rebríčku desiatich najlepších sa nestratili ani naši zástupcovia, keď tri z piatich košických stavieb získali od verejnosti rating, ktorý im umožňoval obsadiť 5., 6. a 8. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Stavba roka 2013: V TOP 10 sú až 3 stavby z Košíc, uhádnete ktoré?
Zdroj: Webnoviny.sk

Hlasovalo sa od 1. do 24. októbra. Víťazom súťaže sa stala stavba, ktorá 24. októbra do 23.59 hodiny získala najvyšší rating, teda s hodnotou číslo 5. Takýto rating, a teda prvé miesto v súťaži Stavba roka 2013 získal Wellness Hotel Rozsutec***. Na druhom mieste skončil Cyklomost slobody s ratingom 4,922, na treťom mieste Kaštieľ Snina s ratingom 4,728.

Umiestnenie košických stavieb…

Budova Sedem, ktorá je sídlom reklamnej agentúry, sa umiestnila z košických stavieb najvyššie, teda na 5. mieste. V hodnotení verejnosti získala rating 4,684, čo nestačilo na lepšie umiestnenie. Táto, stavba nachádzajúca sa na sídlisku Nad jazerom, dokázala spojiť vizuálne prevedenie objektu, reprezentujúceho samotnú značku sídliacej spoločnosti, s jeho funkciou. Celkové investičné náklady bez DPH si vyžiadali 1,4 milióna eur.

Na 6. priečke skončil projekt košického Auparku, ktorý pred časom rozdeľoval verejnú mienku druhého najväčšieho mesta Slovenska. V hlasovaní verejnosti získala táto stavba rating 4,647. Projekt si vyžiadal celkové investičné náklady bez DPH 154 miliónov eur.

Do prvej desiatky najúspešnejších sa zmestil ešte jeden košický projekt. Ide o rekonštrukciu pozostávajúcu z dvoch komplexov v samom historickom jadre mesta. Projekt areálu Katovej Bašty – Ostrov kultúry na základe hlasovania verejnosti získal rating 4,568. Investícia zhltla bez DPH 1,61 milióna eur.

Výsledné ratingy boli vyhlásené v rámci Gala večera 21. novembra o 18.30 hodine v bratislavskom Mestskom DPOH.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM