Alexandra Kolínská Správy

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Bukovec

Priehrada pod Bukovcom sa už od 60. rokov teší veľkej obľube kúpaniachtivých návštevníkov. Od Košíc je vzdialená zhruba 4 kilometre, no Košičania ju navštevujú s obľubou. Tu je 5 dôvodov, prečo sa sem oplatí ísť okúpať.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Bukovec
Zdroj: TASR

Priehrada pod Bukovcom neďaleko Košíc ponúka na kúpanie dve pláže. Kým na strane pri lese je kúpanie na vlastnú zodpovednosť, z brehu na strane obce Bukovec je pláž udržiavaná. Výhod, využiť pláže je hneď niekoľko.

1. Dostupnosť

Priehrada pod Bukovcom je vzdialená od Košíc zhruba 4 kilometre. Môžete sa sem vybrať autom a máte aj kde zaparkovať. Športovci a neleniví si skôr vyberú iné spôsoby, ako sa sem dostať. Dá sa sem do hodinky dostať aj pešo ale, je dobré sa sem vybrať aj na bicykli. Priehrada je od mesta „čo by kameňom dohodil“.

2. Zadarmo

Už vás nebaví, platiť vstupné, keď sa chcete ísť niekam vyvaliť k vode? Pokiaľ sa rozhodnete ísť kúpať na Bukovec, netreba vám ani peňaženku. Vstup na pláže je totiž bez poplatku. Ak si však chcete dať občerstvenie, radšej si nejaké drobné so sebou vezmite.

3. Príjemné prostredie

Priehrada sa nachádza mimo mesta, takže krásne prostredie medzi kopcami, pri lese, v tichu a na čerstvom vzduchu je obrovským lákadlom. Pokiaľ sa nabažíte slniečka, no vašim blízkym sa odísť ešte nechce, vďaka stromom si stačí posunúť uterák pár metrov a môžete relaxovať v chládku.

4. Možnosť opekať

Ak plánujete ostať na čerstvom vzduchu o čosi dlhšie, pokojne si zbaľte so sebou aj špekáčiky. Okolo priehrady pod Bukovcom je množstvo miest aj na opekačku, nepotrebujete prestáť nekonečné rady v bufetoch na kúpaliskách.

5. Relatívne čistá voda

Kto sa chodí na Bukovec kúpať pravidelne, tak vie, že s čistotou vody tu nie je žiadny problém. Na niektorých miestach dokonca vidieť, aká je voda priezračná.

Prečítajte si aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM