Iné športy

Steel aréna zažije adrenalín na dvoch kolesách: Svetová elita sa pobije o pekný balík peňazí

Adrenalínová show už po štvrtýkrát zavíta do Košíc. Vystúpenia pretekárov, z ktorých vám bude tuhnúť krv v žilách, môžete zažiť v Steel aréne. Pred vašimi očami zvedie boj o prémiu 20 000 eur svetová špička vo freestyle motokrose. Chýbať nebude ani exhibičná časť...

Ilustračný obrázok k článku Steel aréna zažije adrenalín na dvoch kolesách: Svetová elita sa pobije o pekný balík peňazí
Zdroj: TASR

Po štvrtý raz sa košická Steel aréna stane v túto sobotu dejiskom pretekov vo freestyle motokrose. O celkové prvenstvo zabojuje osem pretekárov, ktorí sa pobijú o prémie v celkovej výške 20 000 eur.

Medzi účastníkmi svetová elita…

Už tradične bude medzi hlavných favoritov patriť Čech Libor Podmol, ktorému bude konkurovať prvý muž svetovej série majstrovstiev sveta David Rinaldo z Francúzka (bod pred Podmolom). Podmol v júni v Mníchove ako prvý Európan vyhral disciplínu Step Up – skok do výšky na motorke, keď prekonal latku vo výške 29 stôp (8,84 m). „Libor neprišiel na tlačovú konferenciu, pretože je chorý, má hnisavú angínu. Veríme, že sa do Košíc dostaví v piatok alebo v sobotu. Modlíme sa, aby sa mu znížila teplota a mohol prísť,“ zaželal si v rozhovore na štvrtkovej tlačovej konferencii promotér akcie Jozef Murín.

Okrem ostrieľaných borcov figuruje na štartovej listine iba 14-ročný talentovaný český pretekár Matěj Česák, ktorý na jar utrpel zranenie nohy. „Bolo to vážne zranenie členka, pretože som v máji preletel dopadisko. Nevyzeralo to dobre a mal som značne rozlámanú nohu. Doktori si s tým však dokázali poradiť a dostatočne ju zadrôtovali. Je to pre mňa prvá veľká akcia po zranení a na veľkej motorke. Je tu svetová elita a budem sa snažiť predviesť v čo najlepšom svetle, teda to najlepšie čo vo mne je. Veľmi sa na to teším,“ uviedol Česák, ktorý pochádza z Prahy a je žiakom 8. ročníka základnej školy.

Čo nás čaká?

O prémie sa bude bojovať vyraďovacím systémom – vo štvrťfinále nastúpia štyri dvojice, každý jazdec má k dispozícii 70 sekundovú jazdu. Víťazi postupujú do semifinále. Úspešní semifinalisti sa predstavia vo finále, novinkou bude súboj zdolaných semifinalistov o 3. miesto.

Freestyle motokrosové predstavenie bude mať aj exhibičnú časť. Chýbať nebudú synchrónne skoky trojíc, po finále predvedie kompletná zostava spoločnú jazdu, pri ktorej absolvujú všetky skoky tesne za sebou len s minimálnymi rozostupmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM