Lenka Fedorová Správy

Štrajk učiteľov v Košiciach: Pred magistrátom vytvorili živú reťaz, FOTO

Štrajk učiteľov pokračuje a že to myslia vážne ukázali aj včera v Košiciach pred Magistrátom mesta. V súčasnosti sú do štrajku zapojené 4 základné školy, no počet zapojených učiteľov neustále klesá.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov v Košiciach: Pred magistrátom vytvorili živú reťaz, FOTO
Zdroj: TASR

„Je to celoslovenská akcia. Snažíme sa ukázať nejakým spôsobom nielen učiteľskej verejnosti, ale aj rodičom, aby sme spoločne tento boj zvíťazili,“ uviedol na úvod organizátor podujatia Juraj Kolesár z Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU).

Dôvodom vyhlásenia štrajku je podľa ISU dlhodobé ignorovanie požiadaviek učiteľskej obce, odborových a profesijných organizácií v školstve na zabezpečenie primeraného financovania školstva.Učiteľov prišlo pred magistrát podporiť aj niekoľko rodičov a sympatizantov, celkovo približne 250 ľudí.

„Podľa našich informácií určite nastane nejaký reštart, lebo sa ozývajú iné regióny, ako Prešov, Michalovce, Trebišov, dokonca Spišská Nová Ves. Otázka je, že či učitelia chcú dokázať to, čo si predsavzali. Ak áno, tak sa musia postaviť sami za seba,“ pokračoval Kolesár.

V Základnej škole Družicová sa zo 46 pedagógov do štrajku zapojil len jeden. Štefan Čontoš uviedol, že je dôležité, aby každý sám pochopil o čo v štrajku ide a či sa mu to oplatí. „Mne sa oplatí,“ pokračuje Čontoš. Hodnotiť štrajk je podľa neho ťažké, nakoľko sa zatiaľ štrajkuje dva dni, avšak dodáva, že ide o najmasovejší učiteľský štrajk v dejinách Slovenska.

Môže vás zaujímať:

Štrajk učiteľov v Košiciach: Radnica chce takto pomôcť rodičom

Ministerstvo školstva: Z dôvodu štrajku je dnes zatvorených 111 škôl, čo je 1,65 percenta

Štrajkujúci učitelia vytvorili živú reťaz
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM