Webnoviny - Rôzne

Streda bude patriť akcii Deň neprečítaných kníh

V stredu 31. augusta sa na Slovensku uskutoční akcia Deň neprečítaných kníh, v rámci ktorej by mali ľudia všetkých vekových kategórií siahnuť po jednom z neprečítaných literárnych diel zo svojej poličky.

(WEBNOVINY) – Cieľom podujatia je podpora čítania klasických kníh. Zapojiť sa do neho môže každý a to tak, že na webovej stránke www.DenNeprecitanychKnih.sk označí knihu, ktorú si prečíta.

Zo zoznamu bude vytvorená mapka, v ktorej si čitateľ alebo čitateľka bude môcť pozrieť, či sa ním vybrané dielo chystá prečítať aj niekto iný. Pripravená je aj živá kamera pre čitateľov a čitateľky, ktorí prídu do kníhkupectiev Martinus v Žiline a Nitre.

„Práve dnes, kedy ľudia čítajú stále menej a menej kníh, má táto akcia ambíciu pritiahnuť ľudí späť ku knihe. Aby sa na chvíľu zastavili a dali priestor zabudnutej knihe na poličke, oddýchli si a popustili uzdu svojej predstavivosti. Nezáleží na tom, akú knihu si vezmete. Existuje široká škála žánrov kníh a každá dokáže človeka obohatiť. Je len na Vás, aby ste sa pustili do čítania kníh a neodkladali ich stále na zajtra,“ uviedol otec myšlienky Michal Meško. Na sociálnej sieti Facebook avizuje účasť na akcii už viac ako sedemtisíc ľudí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM