Jaroslav Dodok Rôzne

Študenti idú štrajkovať: Košice zažijú protest mladých!

Študenti chystajú na záver októbra protestné zhromaždenia v Bratislave a v Košiciach. Po tom, ako sa minulý týždeň začali na internete mobilizovať už dnes vieme, že chystajú ostrý štrajk! Študentom sa nepáči aktuálny stav v školstve a ani nové návrhy

Študenti idú na námestia!

Ako sa uvádza v tlačovom vyhlásení Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ), rada začína na základe hlasovania svojho valného zhromaždenia z 29. septembra mobilizáciu študentov Slovenskej republiky.

„Dôvodom je predovšetkým súčasný nevyhovujúci stav vysokého školstva na Slovensku a kroky vlády Roberta Fica, ktoré považuje ŠRVŠ za konanie škodiace záujmom študentov na Slovensku,“ //uvádza sa vo vyhlásení. [blockquote]Hlavnou myšlienkou demonštrácie je slogan: //,,Študent nie je dojná krava"[/blockqu­ote] Medzi hlavné problémy podľa zástupcov vysokoškolákov patria: zvýšenie odvodového zaťaženia študentov pri práci na dohodu, návrh zákona o Fonde na podporu mladých, ktorého súčasné znenie zavádza poplatok za predčasné splatenie pôžičky zo Študentského pôžičkového fondu a nízke dotácie na stravovanie študentov.

Súčasťou mobilizácie vysokoškolákov budú aj protestné zhromaždenia naplánované na 23. októbra v Bratislave a Košiciach. O ďalších miestach sa momentálne rokuje. Zhromaždeniam bude predchádzať prednesenie konkrétnych požiadaviek vláde a parlamentu Slovenskej republiky.

Iniciatívu vysokoškolákov podporuje aj Študentská rada stredných škôl, ktorá sa zapája do informačnej kampani a rovnako privíta individuálnu podporu žiakov stredných škôl. O ďalších postupoch ešte ŠRSŠ rokuje.

Situáciu sledujeme a o ďalších aktualitách vás hneď zajtra budeme na portáli Student24 informovať.

[color=#ff0000]­VIAC NOVINIEK Z UNIKÁTNEHO PORTÁLU ŠTUDENT24.sk NÁJDETE[link=http://www­.student24.sk/clan­ky?all] TU![/link][/co­lor][size=15][/si­ze]

student24/Jaroslav Dodok foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM