Ľubomír Hudačko Rôzne

Študenti, nezabudnite na kartu pre zľavy v MHD: Všetko, čo by ste mali vedieť o jej vybavovaní...

Vybaviť si novú kartu pre zľavy môžu košickí študenti len v Zákazníckom centre na Bardejovskej ulici. Ku študentskej a žiackej zľave je potrebne predložiť potvrdenie o návšteve školy a platný doklad totožnosti.

Ilustračný obrázok k článku Študenti, nezabudnite na kartu pre zľavy v MHD: Všetko, čo by ste mali vedieť o jej vybavovaní...
Zdroj: Webnoviny.sk

„Pri jej vybavovaní je potrebná osobná účasť žiadateľa karty, aj maloletého. Karta je vydaná na počkanie, pričom cena za jej vydanie je 6,80 eur,“ povedala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová a dodala, že čas majú študenti od pondelka do piatka v čase od 6.30 h do 18.00 h.

V zákazníckom centre sa študent odfotí a žiadanku predloženú zamestnancom predpredaja, podpíše. „V prípade maloletého dieťaťa je potrebná prítomnosť zákonného zástupcu, ktorý predloží platný doklad totožnosti, rodný list alebo preukaz poistenca dieťaťa. Potvrdenie o návšteve školy nie je potrebné,“ dodala Karaffová. Zľavu je možné predĺžiť v Zákazníckom centre na Bardejovskej ulici, alebo v predpredaji na Rooseveltovej ulici. „Pre rýchlejšie vybavenie odporúčame predpredaj na Rooseveltovej, od pondelka do piatka v čase od 7.00 h do 18.30 h. K predĺženiu platnosti zľavy je potrebne predložiť potvrdenie o návšteve školy a platný doklad totožnosti,“ povedala hovorkyňa DPMK.

Pri zmene podtypu karty, napríklad zo žiackej na študentskú, respektíve, pri neplatnej karte, nie je možná zmena údajov v karte, je potrebné si vybaviť novú kartu len v Zákazníckom centre na Bardejovskej ulici. Údaje zapísané v karte je možné overiť na čítacích zariadeniach vo vozidlách MHD voľbou INFO a viacnásobnou voľbou tlačidla Ďalej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM