Michal Lendel Správy

Študenti zo Saudskej Arábie na košickej medicíne? Aha, čo si nachystali pre svojich spolužiakov!

Lekárska fakulta na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ) má dobré meno aj v zahraničí. Svedčí o tom záujem študentov spoza hraníc. Okrem iných sa na štúdium medicíny u nás dalo aj 59 študentov zo Saudskoarabského kráľovstva, ktorí sa rozhodli predstaviť svoju vlasť svojim kolegom.

Ilustračný obrázok k článku Študenti zo Saudskej Arábie na košickej medicíne? Aha, čo si nachystali pre svojich spolužiakov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Študenti Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, pochádzajúci zo Saudskoarabského kráľovstva, organizujú zaujímavé podujatie. V piatok v čase medzi 11:00 a 17:00 predstavia kolegom a pedagógom svoju krajinu a spôsob života, priblížia svoje zvyky, jedlo a podobne. „Akcia sa uskutoční vo vestibule pred Aulou LF a určená je predovšetkým pre študentov a pracovníkov LF UPJŠ. Zúčastnia sa jej aj zástupcovia Cultural Bureau of the Saudi Arabian Embassy in Austria,“ uviedla Jaroslava Oravcová hovorkyňa UPJŠ.

V prebiehajúcom akademickom roku študuje na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach v anglickom jazyku 763 študentov zo štyridsiatich krajín, z toho 59 zo Saudskej Arábie. Väčšina zahraničných študentov (646) študuje v odbore „General Medicine“ a zvyšných 117 v odbore „Dental Medicine. „Najviac zahraničných študentov pochádza z Izraela (169), Grécka (113), Poľska (86), Saudskoarabského kráľovstva (59) a Portugalska (58),“ dodala Oravcová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM