Súboj šéfkuchárov vo filetovaní lososov tento rok v Košiciach
Už po piatykrát si profesionálni kuchári vybavení filetovacím nožom a pinzetou na kosti zmerajú svoje sily vo filetovaní čerstvých päťkilových lososov. Tento rok sa súboj z Banskej Bystrice presúva do Košíc na Gurmán Fest. Budete pri tom?
Už 5. ročník METRO Majstrovstiev SR vo filetovaní čerstvého lososa sa uskutoční v sobotu 13. júna o 14.00 v košickom mestskom parku na hlavnom pódiu Gurmán Festu. Na tomto festivale to bude novinka a jeden z vrcholov obľúbeného gastronomického festivalu plného chutí s vôní. Výkony desiatich súťažiacich kuchárov ohodnotí odborná porota zložená z gastronomických odborníkov a zástupcov spoločnosti METRO. Hodnotiť sa bude podľa medzinárodných pravidiel, zaváži kvalita filety bez kosti a kože (trim E), výťažnosť, čistota pracoviska a, samozrejme, čas. Víťaz, ktorý za rýchlosť aj kvalitu svojej práce získa najviac bodov, sa bude môcť tešiť z atraktívnej prvej ceny v podobe zájazdu pre dve osoby do Nórska, vrátane návštevy lososej farmy.
Príďte sa pozrieť na najväčšiu lososiu udalosť sezóny!
Čo je to „TRIM E“?
Dokonale nafiletovaný losos musí byť rozrezaný na 2 rovnaké filety,
pričom oddeliť je potrebné hlavu, brušné a chrbtové kosti, chvost a kožu.
Fileta musí byť dokonale zbavená aj ostatných kostí a očistená aj od
brušného a chrbtového tuku.