Lenka Fedorová Šport

Súrodenci Tabačkovci reprezentujú Košice v horskej cyklistike: Medailí ako maku

Zdá sa, že horská cyklistika má u Košičanov budúcnosť. Dôkazom je úspech súrodencov, ktorým sa v tejto oblasti mimoriadne darí.

Ilustračný obrázok k článku Súrodenci Tabačkovci reprezentujú Košice v horskej cyklistike: Medailí ako maku
Zdroj: TASR

Potom, čo sa nášmu najlepšiemu cyklistovi Petrovi Saganovi na Letných olympijských hrách v brazílskom Riu príliš nedarilo, Slováci nemusia zúfať. V Košiciach sa rodia budúce hviezdy horskej cyklistiky.

Len málokto vie, že aj Košičania majú takýchto mladých talentovaných športovcov. 16-ročná Radka Tabačková s bratom Šimonom našli vášeň v horskej cyklistike. Ich snaha na seba nenechala dlho čakať a súrodenci Tabačkovci sú v súčasnosti úspešnými pretekármi v horskej cyklistike v kategóriách XCO (cross-country) XCM (maratón). Medailí už majú ako maku.

Mladučká Radka Tabačková je aktuálne majsterkou Slovenska v kategórii MTB kadetiek. Jej brat Šimon je majstrom Slovenska v XCO v kategórii juniorov v roku 2015. Okrem toho reprezentoval Slovensko aj na Majstrovstvách Európy v Taliansku. V aktuálne prebiehajúcej sezóne sa talentovaný cyklista umiestňuje na popredných priečkach aj v najvyššej kategórii ELITE.

Čítajte tiež: Nikola (15) vzbudzuje rešpekt aj u chalanov: 100 kg činku dvíha ako nič, medailí má ako maku

Medzi posledné úspechy mladých športovcov patria zlaté medaily, ktoré si úspešní súrodenci priniesli z Kráľovského maratónu v Petrovciach. Radka si odniesla víťazstvo v kategórii junioriek na 43-kilometrov dlhej trati. Šimon Tabačko sa stal na tej istej trati absolútnym víťazom.

Mladým športovcom držíme prsty v ďalších súťažiach a o ich budúcich úspechoch vás budeme informovať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM