Webnoviny - Rôzne

Súťaž o najvýhodnejší presun v Košiciach vyhrala električka

Električka sa stala víťazom súťaže Kto skôr? Akcia sa konala v utorok ráno v Košiciach v rámci podujatí k 120. výročiu Dopravného podniku mesta Košice a ako súčasť Európskeho týždňa mobility.

(WEBNOVINY) – Druhý skončil cyklista a tretí bežec. O výsledku súťaže dnes ráno informovala PR manažérka Dopravného podniku mesta Košice Michaela Karaffová.

Súťažiaci – električka, autobus, bežec, auto a cyklista, mali za úlohu v čo najkratšom čase pri dodržiavaní pravidiel cestnej premávky absolvovať cestu z Dneperskej ulice na sídlisku Nad Jazerom na Námestie osloboditeľov v centre mesta. Cieľom bolo zistiť, ktorý spôsob dopravy je v meste najvýhodnejší a ako môže preferencia električkovej dopravy zrýchliť cestovanie po Košiciach.

Košický týždeň mobility uzavrie 22. septembra Deň bez áut. „Dopravný podnik pripravil po súhlase magistrátu pre Košičanov príjemné prekvapenie v podobe cestovania zdarma. Budú posilnené aj spoje,“ informovala PR manažérka košického dopravného podniku Michaela Karaffová. "V tento deň budú Košičania bezplatne cestovať prostriedkami MHD. Sme pripravení na nápor, preto posilníme aj linky niektorých autobusov a električiek počas rannej špičky. Keďže je celoeurópsky Deň bez áut, aj naši najvyšší zástupcovia nechajú svoje autá doma,“ potvrdila Karaffová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM