Michal Lendel Správy

Sviatky pokoja sa už pomaly blížia: Košičania, tu sú prvé informácie o vianočných trhoch

Vianočné trhy sa tešia obrovskej obľube aj v Košiciach. Návštevníci nájdu okrem tradičných trhových špecialít v ponuke poriadnu dávku kultúry a zábavy. Každý deň na nás čakajú koncerty, tanečné vystúpenia alebo iné zaujímavé akcie, ktoré nám ešte viac spríjemnia chvíle pri dobrom varenom víne.

Ilustračný obrázok k článku Sviatky pokoja sa už pomaly blížia: Košičania, tu sú prvé informácie o vianočných trhoch
Zdroj: TASR

V Košiciach už neodmysliteľne patria k atmosfére Vianoc aj vianočné trhy. Počas nich tradične lemujú košickú Hlavnú ulicu stánky ponúkajúce ľudové výrobky, suveníry, jedlo alebo pitie. Tento rok si môžeme vianočnú náladu vychutnať od 5. decembra, keďže v tento deň budú trhy otvorené a potrvajú až do predvečera Vianoc, čiže do 23. decembra.

Na návštevníkov čaká okrem tradičných trhových špecialít ako pečená klobása, varené víno či medovina aj kultúrny program a to hneď od prvého dňa otvorenia trhov. Na pódiu pri Immaculate sa 5.12. o 17:00 začne podujatie spojené s rozsvietením stromčeka a s otvorením trhov. O deň neskôr môže divákov zaujať pečenie najväčšieho košického perníka, tentoraz v tvare ryby. Pre aktívnejších budú otvorené tvorivé dielne. Od 8.12. sa môžu každú adventnú nedeľu návštevníci tešiť na živý Betlehém, tentoraz pri Dolnej Bráne. Počas divácky atraktívneho zhotovovania ľadových sôch v parku pri spievajúcej fontáne sa nám predvedú ich tvorcovia 13.12.

No okrem toho na Košičanov čakajú každý deň koncerty, tanečné vystúpenia, púšťanie detských rozprávok, divadelné predstavenia alebo množstvo inej zábavy, ktorá nás v chladnom decembrovom počasí iste zahreje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM