Lukáš Zavacký Kultúra

Vianoce v mestských častiach Košíc: Okrem punču i mikulášske korčuľovanie či folklór

Vytvoriť vianočnú atmosféru sa rozhodli taktiež tri mestské časti metropoly východu. Lákajú nielen lahodným punčom či chutnou kapustnicou v stánkoch, ale aj zaujímavým programom.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v mestských častiach Košíc: Okrem punču i mikulášske korčuľovanie či folklór
Zdroj: TASR

Na Juhu sa najbližšie uskutoční 9. decembra od 16:00 hod. mikulášske korčuľovanie v T-Systems Športovo-zábavný areál (Alejová 2), následne bude 19. decembra od rovnakej hodiny Parčík Jozefa Psotku (Južná trieda) miestom trhov a odohrá sa aj adventný koncert, a to o deň neskôr od 20:00 hod. v Kostole Kráľovnej pokoja (Milosrdenstva 15).

Nezabudlo sa ani na seniorov, ktorým sa bude 21. decembra v Spoločensko-relaxnom centre (Milosrdenstva 4) o 13:00 hod. a 15:00 hod. podávať kapustnica a ani na ľudí bez domova, ktorí dostanú 23. decembra večeru na miestom úrade (Smetanova 4).

Na KVP sa bude oslavovať až 16. decembra od 16:00 hod. na parkovisku pred OC Prima (Trieda KVP 4). Vystúpi divadlo Haliganda, dychové kvarteto Štátneho divadla Košice, tanečná skupina Lady Line, Ágnes Hornyák, folklórny súbor Blancar či Škvarkare a cimbalisti Takáčovci.

Nad jazerom sa rozhodli jednodňové podujatie zorganizovať priamo v centre mesta pred Immaculatou (Hlavná), o ktorej sme vám priniesli nedávno niekoľko zaujímavých faktov. 9. decembra sa tu predstaví Peter Stašák, Zuzana Orlovská Paládiová, Dorota Tóthová, ľudová hudba Takáčovci, súbor Jazerčan, deti zo škôl a tanečné skupiny Unostar, Gmini a Art Street Crew.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM