Alexandra Kolínská Správy

Tajné hlasovanie rozhodlo: Senát Lekárskej fakulty zvolil nového dekana!

V Košiciach na Univerzite P.J. Šafárika (UPJŠ) zasadol Akademický senát, aby zvolil, kto bude poverený výkonom funkcie dekana Lekárskej fakulty. Už je známe, ako tajné hlasovanie dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Tajné hlasovanie rozhodlo: Senát Lekárskej fakulty zvolil nového dekana!
Zdroj: TASR

Vo štvrtok popoludní sa uskutočnilo v Aule Lekárskej fakulty UPJŠ zhromaždenie Akademickej obce Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, na ktorom kandidáti na funkciu dekana Pavol Jarčuška, Miroslav Kitka a Daniel Pella predstavili svoju koncepciu rozvoja fakulty a následne odpovedali na otázky členov akademickej obce.

Po pätnásťminútovej prestávke zasadal Akademický senát LF UPJŠ v Košiciach, ktorého členovia zvolili v tajnom hlasovaní v druhom kole spomedzi týchto uchádzačov ako kandidáta na dekana Lekárskej fakulty Daniela Pellu. Akademický senát LF UPJŠ ho následne navrhne rektorovi UPJŠ v Košiciach Ladislavovi Mirossayovi na vymenovanie do funkcie dekana Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach.

„Po vyhlásení výsledkov Daniel Pella požiadal o možnosť vystúpiť pred prítomnými členmi akademického senátu a akademickej obce fakulty. Vo svojom vyjadrení poďakoval súperom za korektný boj o funkciu dekana a členom akademického senátu za prejavenú dôveru. Zároveň zdôraznil, že urobí všetko preto, aby sa po jeho vymenovaní do funkcie dekana LF UPJŠ zlepšili vzťahy fakulty s vedením univerzity i jej partnermi, teda zdravotníckymi zariadeniami,“ informovala hovorkyňa UPJŠ Jaroslava Oravcová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM