Alexandra Kolínská Rôzne

Tankodrom na Galenovej: Ťažko skúšaní Košičania cez ňu prechádzajú len so zaťatými zubami! FOTO a VIDEO

Na vlastné oči sme sa presvedčili, ako vyzerá dopravná situácia na Galenovej ulici v Košiciach. Túto cestu využívajú vodiči aj MHD ako prejazd z Moyzesovej ulice na Kuzmánku. Aké stanovisko k situácii má košická radnica?

Ilustračný obrázok k článku Tankodrom na Galenovej: Ťažko skúšaní Košičania cez ňu prechádzajú len so zaťatými zubami! FOTO a VIDEO
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

V centre Košíc kvôli prebiehajúcim rekonštrukciám sú uzavreté frekventované cesty. Vodiči aj MHD musia využívať bočné ulice mesta ako obchádzky. Nejedna z nich je však v zlom stave. Po Galenovej ulici vodiči prechádzajú z Moyzesovej na Kuzmányho ulicu. Táto cesta však komplikuje jazdu nielen autobusárom. „Teraz je to hlavná tepna pre MHD. Stav vozovky však pripomína tankodrom a vodiči majú čo robiť, aby sa niektorým výtlkom vyhli,“ uvádza stránka Som z Košíc a som na to hrdý!!! pri svojom videu.

Cesta sa rozpadáva

Táto cesta je v hroznom stave. Samá diera, rozpadávajúci sa betón… Už len čakám, kedy si tu rozbijem auto. Dá sa síce prechádzať aj inými ulicami, ale sú to zbytočné obchádzky navyše a pre mňa veľká strata času," povedal vodič Rasťo (38).

Zrejme sa už niekomu podarilo poškodiť si auto, nakoľko sme na mieste v strede cesty našli ležať rozbitú puklicu z kolesa. „Cesta je celá popraskaná. Tá puklica v strede cesty dokazuje, že s tým treba niečo robiť. Zničiť si môžeme nielen kolesá, ale keď chytíte podvozok, tak môžete ísť rovno do servisu,“ povedal Andrej (26).

Anna (67): V autobuse sa modlím

Anna (67) už autom nejazdí, ale na vec má rovnaký pohľad. Na problém sa totiž pozerá z jazdy v MHD.

„Dokážete si vôbec predstaviť, čo je to ísť tadiaľto v MHD? Cez deň je MHD plná a keď chodím od doktora, tak mám problém udržať sa na normálnej ceste. Tu sa vždy len modlím, aby som to prežila,“ vzdychla si dôchodkyňa.

Podľa Zuzany (32) je situácia znepokojivá. „Čo to nik nevidí? Je tu škola, za rohom Businesscentrum, Krajská polícia. Im to nevadí chodiť po takej rozbitej ulici? No mne to teda prekáža. Dúfam, že ju mesto čím skôr opraví. Však sa pozrite ako chodia autobusy. Tí ľudia musia byť poriadne vytrasení,“ povedala.

Čo na to hovorí mesto

Na vzniknutú situáciu na Galenovej ulici sme sa opýtali aj mesta. S otázkou, či plánuje mesto v blízkom čase rekonštrukciu tejto cesty sme oslovili košickú hovorkyňu.

„V súčasnosti pripravujeme opravu Galenovej ulice, ktorej stav sa po spustení náhradných obchádzkových trás značne zhoršil a to z dôvodu, že predmetná komunikácia, vybudovaná v r. 1990, nebola na takúto intenzitu a záťaž stavaná. Predmetnú opravu máme v pláne začať v priebehu 15. týždňa 2015,“ povedala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Video: Som z Košíc a som na to hrdý!

Galenova ulica v Košiciach je problematická nielen pre vodičov
17
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Tankodrom na Galenovej ulici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM