Alexandra Kolínská Správy

TEHO začína v Košiciach vykurovaciu sezónu: Poznáme hodinu štartu!

Aj v Košiciach sme začali pociťovať chladné jesenné počasie. Spoločnosť TEHO sa chystá spustiť vykurovaciu sezónu. Pozrite, kedy presne!

Ilustračný obrázok k článku TEHO začína v Košiciach vykurovaciu sezónu: Poznáme hodinu štartu!
Zdroj: TASR

Postupný nábeh dodávky tepla cez ústredné vykurovanie pre zmluvných odberateľov začína spoločnosť Tepelné Hospodárstvo (TEHO) v Košiciach od dnešnej 15:00 h. Podľa oznámenia tak dochádza po vyhodnotení priebehu priemerných denných teplôt za posledné dni vrátane ich očakávaného vývoja na najbližšie obdobie.

Spoločnosť TEHO preto žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a termostatické ventily na vykurovacích telesách. „Vlastníkom bytov odporúčame, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno. Tým umožnia správcom zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov,“ uviedla spoločnosť.

V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte, alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí. Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najefektívnejší a bezproblémový. „V prípade zmien klimatických podmienok bude režim dodávky ústredného vykurovania operatívne regulovaný a verejnosť budeme o tom informovať,“ oznámilo TEHO.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM