Lukáš Zavacký Správy

Terasa ožije: 100 ton piesku na námestí, filmy aj koncerty!

Mestská časť v Košiciach s približne 40 tisíc obyvateľmi, známa pod označením Terasa, plánuje novinku. Poznáme detaily.

Ilustračný obrázok k článku Terasa ožije: 100 ton piesku na námestí, filmy aj koncerty!
Zdroj: TASR

Ambiciózny projekt veľkej letnej pláže s názvom Beach Plaza Terasa bude fungovať takmer celý júl, a to v rámci toho, že metropola východu je v súčasnosti Európskym mestom športu 2016.

„Vyžiada si viac ako 100 ton piesku, ktorý na najväčšom námestí v centre sídliska vytvorí priestranstvo určené predovšetkým na letné plážové športy a sprievodné aktivity,“ uvádza sa na webovej stránke Terasy.

Všetky sa odohrajú konkrétne pred OC Galéria, okrem stredajších filmových premietaní o 20:30 v Zuzkinom parku, ktoré odštartujú 6. júla – zaradom Vojtech, Andílek na nervy, Tigre v meste a Klauni.

Okrem toho návštevníkov čakajú divadelné štvrtky o 18:00 od 7. júla – Grófky, Mechúrik a Koščúrik, Kamene vo vreckách a Dr.evorubač. Každý piatok počnúc 8. júlom o 18:00 vystúpi postupne hudobná skupina Hornád, The Letters, Demeterovci a Bonanza.

Uskutočnia sa tu tiež významné športové podujatia, ku ktorým môžeme zahrnúť Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale, Terasa Beach Cup v plážovom futbale, Terasa Fitness Day a Východný pohár v plážovom volejbale. V uvedenom poradí v sobotné dni od 9. júla.

Nebudú však chýbať ani rodinné nedele. Rodičia s deťmi sa môžu tešiť od 16:00 na súťaže, tvorivé dielne, detské atrakcie, minišportovú olympiádu a iné. Okrem toho si všetci budú môcť zadarmo zahrať na ihrisku. Možná je i rezervácia.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM