Alexandra Kolínská Správy

Teroristický útok v Tunisku obmedzil aj košické letisko: Kvôli obrovskej tragédii zrušili let, budú nasledovať ďalšie?

V dôsledku teroristického útoku, ktorý sa odohral v jednej s tuniských destinácií, muselo zrušiť let aj Letisko Košice. Vedenie nevylučuje, že môže dôjsť aj k zrušeniu ďalších letov do Tuniska.

Ilustračný obrázok k článku Teroristický útok v Tunisku obmedzil aj košické letisko: Kvôli obrovskej tragédii zrušili let, budú nasledovať ďalšie?
Zdroj: TASR

V dôsledku teroristického útoku v Tunisku došlo dosiaľ k zrušeniu jedného charterového letu z Košíc do tejto severoafrickej krajiny. Išlo o let spoločnosti Tunis Air do letoviska Monastir, ktorý bol pôvodne plánovaný na nedeľu 28. júna. Informovalo o tom dnes košické letisko.

„Nemôžeme vylúčiť, že dôjde k zrušeniu ďalších letov do Tuniska, ale momentálne nedisponujeme takými informáciami, ktoré by to potvrdzovali,“ uviedol zástupca výkonného riaditeľa letiska pre prevádzku, bezpečnosť a ochranu Štefan Fedák.

V piatok 26. júna v tuniskom letovisku Sousse zastrelil terorista 38 ľudí, prevažne turistov. V tento deň z letiska Košice odletelo do Monastiru lietadlom spoločnosti Travel Service 50 dovolenkárov, teda asi tretina pôvodne plánovaného počtu. Ostatní svoje zájazdy podľa informácií z letiska zrušili, resp. preložili.

Tuniský Monastir bol vlani treťou najvyhľadávanejšou charterovou destináciou z košického letiska, čo sa zrejme tento rok už nezopakuje. Okrem Monastiru je v ponuke cestovných kancelárií ďalších 12 prímorských destinácií s odletom z Košíc, konkrétne Antalya (Turecko), Burgas (Bulharsko), Cagliari (Taliansko – Sardínia), Heraklion (Grécko – Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalábria), Rijeka (Chorvátsko), Rhodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus), Tirana (Albánsko) a Izmir (Turecko).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM