Alexandra Kolínská Samospráva

Tím športových kandidátov o voľbách: Výsledky sú povzbudzujúce!

Tím nezávislých kandidátov Šport do Košíc 2014, ktorý v komunálnych voľbách podporil aj opätovne zvoleného primátora Richarda Rašiho (Smer-SD), hodnotí svoj volebný výsledok ako povzbudzujúci. Občianska platforma získala v košickom mestskom zastupiteľstve dve poslanecké kreslá.

Ilustračný obrázok k článku Tím športových kandidátov o voľbách: Výsledky sú povzbudzujúce!
Zdroj: TASR

Mandát poslanca získali Cyril Betuš v obvode Ťahanovce, Sídlisko Ťahanovce a Džungľa, a líder platformy Šport do Košíc 2014 Igor Sidor, ktorý kandidoval za Barcu, Šebastovce a Poľov. Za mestskú poslankyňu bola zvolená aj Lenka Kovačevičová v mestskej časti Nad jazerom, ktorú platforma podporovala.

Spolu až 15 000 hlasov

„Sme veľmi radi, že naša myšlienka jednoznačne zarezonovala, čo sa ukázalo na podpore našim kandidátom, ktorí získali dohromady 15 000 voličských hlasov. Na druhej strane členovia platformy zaplatili nováčikovskú daň, keďže nám tento spoločný výsledok priniesol iba tri poslanecké posty a až sedem postov prvých alebo druhých náhradníkov,“ uviedol Sidor.

Športovci – starostovia

Z kandidátov platformy sa Betuš stal aj starostom mestskej časti Sídlisko Ťahanovce. Uspeli aj ďalšie dve kandidátky na starostovský post, ktoré platforma podporila – Kovačevičová v mestskej časti Nad Jazerom a Monika Puzderová v Šebastovciach.

Tesné výsledky

„Hoci ďalší naši kandidáti sa do mestského zastupiteľstva neprebojovali, mnohí z nich môžu hovoriť skôr o smole, ako o neúspechu. Petrovi Klímovi chýbalo v obvode Košická Nová Ves – Vyšné Opátske iba 45 hlasov. Prvý pod čiarou skončil Rudolf Reštei v Šaci a Ján Gabštúr v Myslave. V ťažkom obvode Staré Mesto, v ktorom sa volia iba traja kandidáti, skončil Igor Liba druhý pod čiarou,“ konštatoval Sidor.

Šport podporovať budú

Občianske združenie Vráťme deťom šport do Košíc bude podľa neho fungovať naďalej. „Rovnako ako dodržíme aj svoj sľub o odovzdávaní poslaneckej odmeny na podporu košického športu. Naše myšlienky sa budeme snažiť presadzovať v mestskom zastupiteľstve prostredníctvom našich zástupcov, ktorí vo voľbách uspeli. Veríme, že nám pri ich presadzovaní bude nápomocný aj úspešný kandidát na post primátora Richard Raši, ktorého sme ako človeka nakloneného myšlienke športu pred voľbami verejne podporili,“ dodal zakladateľ platformy a občianskeho združenia.

Aj do zastupiteľstiev

Podľa Betuša bude jedným zo spôsobov, ako pokračovať v úsilí členov platformy, je nominácia jej členov do poradných orgánov mestského zastupiteľstva a mestských častí, v ktorých budú mať svojich poslancov. „Nominujeme ich nielen do komisií na zabezpečovanie rozvoju športu, ale aj do ďalších, kde budú môcť ovplyvniť zmysluplné využívanie voľného času mládeže,“ konštatoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM