Tlačové správy

Tip na knihu: Tá správna kuchárka pre celú rodinu

Foodblogerka Monika Kóňová sa s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Tá správna kuchárka pre celú rodinu
Zdroj: Bux.sk

Jar, leto, jeseň i zima získajú s LaPetit celkom novú chuť.

V jej knihe LaPetit – Spolu pri stole nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období.

„Okrem sezónnosti som sa vám, ale aj sebe snažila uľahčiť varenie,“ tvrdí Monika Kóňová, alias LaPetit. „Sama viem, že každodenné varenie nie je vôbec ľahké, a človeku často chýba inšpirácia, či nápady a nakoniec aj sem-tam nejaká surovina.“

Práve preto v knihe LaPetit – Spolu pri stole zostavila „ideálny zoznam“ základných surovín, ktorý keď budete mať doma, viac sa nestratíte. K tomu pred každou kapitolou nájdete zoznam, ktoré základné suroviny budete v ten týždeň potrebovať a tiež zoznam surovín, ktoré si potrebujete prikúpiť. Ak sa budete zoznamu držať, už viac nebude stáť pred chladničkou a bezradne rozmýšľať čo uvariť.

Monika Kóňová, právnička, foodblogerka a manželka, pre vás pripravila viac ako 90 overených receptov, ktoré potešia nielen pri stole, ale aj pri varení. Viac o autorke a jej receptoch nájdete na blogu www.lapetit.sk.

Vyskúšajte recept, ktorý nájdete v knihe LaPetit – Spolu pri stole

Dvakrát pečené zemiaky s brokolicou

Z detských čias si pamätám na zemiaky pečené v pahrebe. Najprv sa opiekli špekáčiky a až keď sa všetko zjedlo, išli zemiaky zabalené v alobale do pahreby. Čakanie, kým budú hotové, bolo nekonečné. A tak mám radšej túto rýchlejšiu verziu. A ak vám zostalo niečo z víkendu, nastal čas vyčarovať zo zvyškov niečo chutné.

4 porcie, čas prípravy:50 minút
Suroviny:
4 veľké zemiaky
2 PL olivového oleja
300 g mrazenej brokolice
100 g tvrdého syra
soľ
čili soľ
čierne korenie
hrsť pažítky
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho smotanového jogurtu

POSTUP:
Zemiaky dobre umyte, prekrojte, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a dajte na 35 minút piecť do vyhriatej rúry na 200 ºC.
Medzitým si pripravte plnku. Nastrúhajte tvrdý syr a brokolicu ohrejte na parou.
Keď sú zemiaky vnútri upečené, vyberte ich, opatrne vyberte vnútro. Zmiešajte ho s 50 g strúhaného syra a brokolicou. Vráťte naspäť do zemiakov, posypte čili soľou a čiernym korením a posypete zvyšným syrom.
Zapekajte ešte 10 minút, kým sa syr neroztečie.
Jogurt zmiešajte s roztlačeným cesnakom, nadrobno nakrájanou pažítkou a podávajte k zemiakom.
Ak máte zvyšky z víkendu, napr. kuraťa alebo pečenej zeleniny, pridajte ich do plnky. Jedlo viac zasýti a vy budete mať dobrý pocit, že ste nemuseli nič zbytočne vyhodiť.

Vyše 90 overených receptov nájdete v knihe foodblogerky Moniky Kóňovej LaPetit – Spolu pri stole .

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM