Lenka Fedorová Rôzne

Tipy na pravú jesennú romantiku: 5 miest v Košiciach ako stvorených pre zaľúbencov

Jeseň už dorazila aj do Košíc a krásne slnečné počasie, ktoré nám v uplynulých dňoch dopriala by bolo škoda nevyužiť. Vyberte sa na jesenné prechádzku!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na pravú jesennú romantiku: 5 miest v Košiciach ako stvorených pre zaľúbencov
Zdroj: TASR

Jeseň sa ukazuje v plnej svojej kráse a bola by veľká škoda, keby ste ju presedeli doma. Čo tak vybrať sa na romantickú prechádzku? Možno sa necháte zlákať našimi tipmi.

Jazero

Miesto dobre známe, avšak stále veľmi lákavé. Čaro prírody láka na romantické prechádzky od nepamäti. Oblasť jazera je tak dokonalým miesto pre spoločné chvíle s partnerom či partnerkou. Mnoho ľudí si sem chodí oddýchnuť a načerpať novú energiu.

Vyhliadková veža Hradová

Vyhliadková veža je otvorená aj počas jesene. V septembri je otvorená denne okrem pondelkov v čase 10.00 – 18.00 hod., v októbri počas víkendov v čase 10.00 – 17.00 hod. a 30. septembra je otvorená v čase od 18:00 do 22:30 hod.pričom vstup je voľný.

Historické centrum mesta

Historické centrum metropoly východu je bezpochyby jednou z prvých možností, ktorá vás napadne, ak premýšľate nad príjemnou jesennou prechádzkou. Pouliční muzikanti, omamná vôňa a úsmevy nadšených turistov stoja za to :)

Park Anička

Pod sídliskom Furča sa nachádza Park Anička. Romantika popri Hornáde môže byť aj pre vás menším zážitkom. Pri návšteve tejto časti sa určite nebudete cítiť ako v meste.

Hrnčiarska ulica

Nenápadná a pre niektorých úplne neznáma časť Košíc je pre mnohých ich obyvateľov najkrajšou lokalitou v metropole východu. Nájsť ju môžete medzi Hlavnou ulicou a Mestským parkom. Úzka ulička plná rozkvitnutých kvetov s výhľadom na Kalvínsky kostol vás určite dostane.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM