Kultúra

Tisíce ľudí pritiahol rozprávkový festival do centra: A veru bolo sa na čom zabávať!

V časti centra Košíc sa v sobotu počas celého dňa konal Festival Zimomravenie, ktorého cieľom bolo interaktívnou formou priblížiť ľuďom mesto, zabaviť ich a ukázať ako môžu spoločne celé rodiny tráviť svoj voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce ľudí pritiahol rozprávkový festival do centra: A veru bolo sa na čom zabávať!
Zdroj: TASR

Súčasťou festivalu bol nepretržitý program v historickej radnici, interaktívne prehliadky a rôzne sprievodné podujatia vo vybraných expozíciách Východoslovenského múzea, Slovenského technického múzea, vo Verejnej knižnici Jána Bocatia a v SteelParku. Aktivity sa tiež konali v Štátnom divadle Košice, na Hrnčiarskej ulici, v pobočke Knižnice pre mládež Mesta Košice a na iných miestach.

Asi najväčší úspech však mala dobrodružná hra, ktorej sa v centre zúčastnilo množstvo detí. Na deviatich stanovištiach mali najmenší súťažiaci spoločne so svojimi rodinnými príslušníkmi prekonávať pripravené prekážky a odpovedať na hádanky, ktoré sa týkali sveta rozprávok. K skvelej atmosfére dopomohlo aj pekné počasie a sladká odmena pre všetkých súťažiacich na konci hry.

Prvý ročník rodinného rozprávkového festivalu bol sprevádzaný aj rôznymi ďalšími akciami ako výstava veteránov, ukážky prvej pomoci, pre malých výtvarníkov bol pripravený detský plenér a mnoho iných. Atrakcie boli na Hlavnej ulici v prevádzke približne do 18:00 hodiny, múzeá zatvorili svoje brány o 17:00 hodine.

„Festival vytvoril možnosť pre rodiny stráviť deň spoločne pri aktivitách, ktoré ich zabavili a zároveň niečo nové naučili. Veríme, že aj napriek tomu, že v Košiciach ide o nový formát podujatia, všetci tu strávili príjemný deň a odišli spokojní,“ povedal jeden z hlavných organizátorov podujatia Róbert Schwarcz.

Rozprávkový festival Zimomravenie v Košiciach
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM