Lenka Fedorová Kultúra Správy

To najlepšie v Košiciach: TOP 20 udalostí roka 2018!

Máme sa na čo tešiť! Košice lákajú v novom roku na množstvo overených zaujímavých podujatí. Čo nás čaká najbližšie?

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie v Košiciach: TOP 20 udalostí roka 2018!
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Koncert k 25. výročiu vzniku SR

11.1. 2018 o 19:00, Štátna filharmónia Košice

Prvému jubileu, 25. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky, je venovaný 11. januára slávnostný novoročný koncert Slovenskej filharmónie.

Zimný festival jedla 2018

15. 1. – 25. 2. 2018

Celoslovenský kulinársky festival aj v novom roku ponúkne gurmánom možnosť vyskúšať si to najlepšie, čo košické reštaurácie ponúkajú.

Kandráčovci

11. 2. 2018 o 17:00, Angels Aréna, Košice

V Angels Aréne zaznejú najznámejšie skladby v sprievode Orchestra Adriána Harvana, ukrajinskej speváckej skupiny Liberi band a speváčok Moniky Kandráčovej a Anky Poráčovej.

Rušňoparáda

Apríl 2018, Rušňové depo ZSSK, Košice

Rušňoparáda láka každoročne množstvo detí i dospelých. Návštevníci si počas nej môžu pozrieť historické rušne, zabaviť sa pri športových aktivitách i preskúmať vodárenskú vežu.

Oslavy dňa mesta Košice

30. 4. – 8. 5. 2018, Košice

Oslavy dňa mesta patria každoročne k najočakávanejším podujatiam v meste. Aj v tomto roku prinesú koncerty, rytierske slávnosti, či otvorenie košickej zoo. Na najmenších tiež čaká tradičné prebúdzanie parnej lokomotívy Katka na detskej železnici a i množstvo ďalších atrakcií.

Česko-slovenský večer

1. 5. 2018 o 18:00, Steel Aréna

V máji sa v Steel Aréne stretnú legendy českej a slovenskej hudobnej scény, Karel Gott a Marika Gombitová. nebude chýbať ani obľúbený Ondrej Kandráč so svojou kapelou!

Tvrďák

19. 5. 2018, Košice

Zistiť svoju fyzickú i psychickú silu. To je cieľom populárneho prekážkového behu Tvrďák. Beh na trati dlhej 5 kilometrov sťažujú prekážky, ktoré otestujú odolnosť, silu a vytrvalosť každého účastníka.

VSE City Run

Máj 2018, Košice

Charitatívny beh bude aj v tomto roku sprevádzaný celodenným pódiovým programom i osem hodinovým non-stop behom na páse. Do projektu sa každoročne zapájajú deti, seniori, amatérski športovci, študenti i známe osobnosti.

Balónová fiesta

6. – 9. 6. 2018, Košice

Balóny vznášajúce sa nad metom vytvárajú jedinečnú atmosféru, ktorú Balónová fiesta určite prináša. Toto netradičné podujatie sa koná už 23 rokov a v metropole východu patrí k najatraktív­nejším!

Košice Gurmán Fest

8. – 10. 6. 2018, Košice

Medzi festivalmi si svoje miesto našiel aj gurmánsky festival. Jeho siedmy ročník prinesie na východ Slovenska vynikajúce jedlá od popredných šéfkuchárov i reštaurácií.. Počas troch víkendových dní sa Mestský park pri Železničnej stanici premení na domov desiatkov stánkov plných tých najlepších pochutín!

Art Film Fest

15. – 23. 6. 2018, Košice

Filmový festival Art Film Fest prináša každoročne do Košíc to najlepšie zo svetovej kinematografie. Fanúšikov kvalitného filmu nadchýna už od roku 1993.

Cassovia Folkfest

20. – 24. 6. 2018, Košice

Folklór nabral počas uplynulých rokov poriadne na obrátkach. Čoraz viac si ho naladia nielen skôr narodení, ale aj mladšie ročníky. Cassovia Folkfest je zameraný na prezentáciu tradičnej východoslovenskej, slovenskej, ale aj európskej kultúry a ich zvykov a tradícií.

Košická šarkaniáda

September 2018, Košice

Aká by to bola jeseň bez šarkanov? Tradičné podujatie prinesie radosť pre deti i dospelých. Pokúsia sa Košičania v tomto roku prekonať svoj vlastný rekord?

Košice Pivo Fest

September, 2018, Košice

Na medzinárodnej prehliadke kvalitných pív sa predstavia malé lokálne pivovary. Ako tvrdia organizátori, ich cieľom je dať hosťom možnosť ochutnať najkvalitnejšie pivá v jednom čase a na jednom mieste.

Biela noc

6. 10. 2018, Košice

Biela noc je medzinárodný umelecký projekt, ktorý má za úlohu priblížiť širokej verejnosti súčasné formy umenia ako aj významné miesta európskych metropol. V roku 2002 vznikla v Paríži, odtiaľ sa rozšírila do miest ako New York, Los Angeles, Chicago, Miami, Petrohrad, ale aj do Bratislavy a Košíc!

Medzinárodný maratón mieru

7.10. 2018, Košice

Košický maratón je najstarším maratónom a druhým najstarším na svete! Jeho trasa vedie mestským okruhom so štartom aj cieľom na začiatku Hlavnej ulice – košickej promenády. Jeho počiatky siahajú do roku 1924.

Elán

23. 11. 2018 o 20:00, Steel Aréna

Slovenská skupina Elán oslavuje neuveriteľných 50 rokov! Pri tejto príležitosti zavítajú 23. novembra do Košíc, aby svojim fanúšikom priniesli svoje najslávnejšie hity.

Mejdan roku 2018 – Michal David

11. 12. 2018 o 19:00, Steel Aréna

Michal David je známkou osvedčenej zábavy. Svoju legendárnu hudbu prinesie na sklonku roka aj do metropoly východu.

Miro Žbirka Symphonic 2018

18. 12. 2018 o 19:00, Steel Aréna

Počas čarovného adventného obdobia, zaznejú v rámci koncertu skladby Miroslava Žbirku v orchestrálnych aranžmánoch. Výnimočné spojenie týchto hudobných výkonov a prekrásne tóny navodia sviatočnú atmosféru a prinesú neopakovateľné čaro Vianoc.

Silvester v meste

31. 12. 2018, Hlavná ulica Košice

Košická Hlavná ulica sa na konci roka opäť premení na jednu veľkú párty. Pod Immaculatou sa každoročne stretávajú stovky divákov,aby spoločne poďakovali za uplynulý rok a privítali ten ďalší prostredníctvom skvelej zábavy a pyromuzikálneho ohňostroja.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM