Lenka Fedorová Rôzne Správy

TOP podujatia 2017 v Košiciach: Čaká nás Biela noc, Rušňoparáda i Balónová fiesta!

Bude z čoho vyberať! Metropola východu ráta aj tento rok s tými najzaujímavejšími a najobľúbenejšími podujatiami. Pozrite, čo sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku TOP podujatia 2017 v Košiciach: Čaká nás Biela noc, Rušňoparáda i Balónová fiesta!
Zdroj: TASR

Mesto mladých nezaháľa ani v roku 2017. Počas celého roka ponúkne domácim i návštevníkom najlepší výber obľúbených podujatí. Stačí si len vybrať.

Január

Pokiaľ ste začiatkom roka nestihli Košický Trojkráľový beh, nevadí. Ďalšia zaujímavá akcia sa koná už v týchto dňoch. Od 13. januára Košice pozývajú na Zimný festival jedla 2017, ktorý ponúkne možnosť vyskúšať si to najlepšie, čo košické reštaurácie ponúkajú.

Február

Zimný festival jedla pokračuje aj vo februári a potrvá až do jeho polovice, 15. februára. Nenechajte si ujsť to najlepšie z košickej kuchyne.

Apríl

Aj keď v marci zatiaľ mesto nemá naplánovanú žiadnu veľkú akciu, určite nám ho vynahradia iné mesiace. V apríli sa môžeme tešiť na veľmi obľúbenú Rušňoparádu, ktorá sa uskutoční v dňoch 20. – 21. apríla, po nej nás čakajú Oslavy dňa mesta Košice a pestrý apríl ukončí Košická hudobná jar.

Máj

7. mája vyvrcholia Oslavy dňa mesta Košice, počas nich však v metropole východu nebude chýbať športové podujatie VSE City Run, ktoré sa uskutoční 3. mája a podujatie Tvrďák, na ktoré sa môžeme tešiť 6. mája. Mesiac lásky zakončí 21. mája Košická noc múzeí a galérií a festival pouličného umenia USE THE CITY!.

Jún

Jún bude bohatý na viacero skvelých podujatí. 7. – 10 júna sa tradične bude konať Balónová fiesta, 9. – 11. júna nás čaká Košice Gurmán Fest, po ňom 16. – 24. júna filmový festival Art Film Fest, ako aj ďalšie festivaly, medzi ktoré neodmysliteľne patrí Mazal Tov! Festival židovskej kultúry, Cassovia Folkfest a Hevhetia, ktorých presný dátum zatiaľ nie je známy.

Júl

Júl trávi väčšina ľudí v horúcom prostredí na dovolenke, niektorí však preferujú domáce prostredie. V Košiciach sa tak okrem obľúbených kúpelísk budete môcť vybrať na Mesiac autorského čítania

August

Druhý prázdninový mesiac ponúkne aj tento rok Leto v parku. Netradičný hudobný festival ponúka multižánrový a všestranný kultúrny program pre obyvateľov meste aj jeho návštevníkov vo všetkých vekových kategóriách v areáli Kasární – Kulturpark.

September

Tohtoročný September bude poriadne nabitý akciami! Hneď 1. septembra sa uskutoční Košice Night Run, 7. – 9. septembra Košické slávnosti vína, 30. septembra Biela noc a chýbať nebude ani Košická šarkaniáda, Festival divadiel strednej Európy, Medzinárodný jazzový festival, Košice Pivo Fest a 47. Medzinárodný organový festival Ivana Sokola. Je sa na čo tešiť!

Október

1. október bude už tradične v znamení Medzinárodného maratónu mieru, milovníkov jedla poteší Polievkový festival, ktorý si v minulom roku našiel množstvo fanúšikov.

November

Prichádzajúca zima nemusí hneď znamenať sedenie doma na gauči. V tomto roku sa môžete vybrať na, Noc divadiel hudobný festival Jazz for Sale, multižánrový festival Matrioshka, Košické folklórne dni, ako aj Festival sakrálneho umenia.

December

5. – 23. december rozčarujú metropolu východu Košické rozprávkové Vianoce, pričom ich stálicou je už niekoľko rokov Anjelská kapustnica, ktorá sa varí vždy v nedeľu pred Vianocami. Rok 2017 uzavrie vo veľkom štýle Silvester v meste.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM