Lukáš Zavacký Rôzne

Torty, z ktorých nepriberiete ani gram? Košičanka Petra (36) s nimi prerazila už aj vo Švajčiarsku

Že už je ťažké vymyslieť niečo nové? Opak je pravdou. 36-ročná Petra vyrába torty, aké ste ešte nevideli. Nie sú ani zo syra, ani v štýle hipsterských raw koláčov, ba ani zo zeleniny. A predsa sa vám zapáčia...

Ilustračný obrázok k článku Torty, z ktorých nepriberiete ani gram? Košičanka Petra (36) s nimi prerazila už aj vo Švajčiarsku
Zdroj: archív Petry Dedicovej

Košičanka sa venuje naozaj netradičnému umeniu. Vytvára torty a teraz sa podržte – z plienok. So svojimi produktami sa rozhodla podeliť. Poskytla nám fotografie a my vám ich prinášame v galérii.

„Nápad vznikol nečakane, keď mi moja kamarátka chcela urobiť radosť v podobe tejto veci. Začala som ich robiť z nutnosti, lebo nič pekné, štýlové a luxusné som nikde nevidela,“ povedala Petra Dedicová, ktorá svoje produkty označuje slovom didycake.

Ako tiež uviedla, každá torta obsahuje do 100 kusov plienok. Zviazané sú iba stuhou a naukladané na seba. Nie zlepené ani inak spájané. Z hygienických dôvodov sa hotový výrobok balí do celofánu.

„Vyrobila som ich už na rôzne príležitosti a darovala ako po Slovensku, tak aj v Českej republike, v Chorvátsku, v Maďarsku, v Nemecku, vo Švajčiarsku a na Ukrajine,“ dodala. Pokochajte sa touto zaujímavou myšlienkou. Takéto niečo sa len tak nevidí.

Môže vás zaujímať:

Netradičné plienkové výtvory Košičanky
11
Galéria
Zdroj: archív Petry Dedicovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM