Michal Lendel Správy

Tragédia na Čemeľskej ceste: Zuzana neprežila zrážku áut, museli ju vystrihávať

Tragická dopravná nehoda medzi Čermeľom a Alpínkou! V havarovanom aute po zrážke vyhasol život spolujazdkyne. Zuzanu sa aj napriek úsiliu záchranárov už žiaľ nepodarilo zachrániť.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na Čemeľskej ceste: Zuzana neprežila zrážku áut, museli ju vystrihávať
Zdroj: Webnoviny.sk

Tragická dopravná nehoda sa vo štvrtok stala na Čermeľskej ceste za Košicami. Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, hasičov na miesto nehody zavolala polícia.

Po príchode na miesto hasiči zistili, že ide o dopravnú nehodu dvoch áut. Toyoty RAV4 z Košíc, ktoré viedol Ján, a Peugeota 206 so spišskonovoveským evidenčným číslom, ktorý viedol Ondrej z Rudnian.

„35-ročný vodič z okresu Spišská Nová Ves viedol vozidlo zn. Peugeot 206 v smere na Alpinku. Pri prejazde pravotočivou zákrutou v úseku pred železničným priecestím pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy, stavu a povahe vozovky ako aj svojím schopnostiam a okolnostiam, ktoré možno predvídať, dostal s vozidlom šmyk,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Následne prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s toyotou.

Spolujazdkyňa z peugeotu Zuzana bola na mieste mŕtva, spolujazdkyňa z toyoty Mária bola mimo vozidla a ošetrovali ju lekári. Mŕtvu ženu museli hasiči vystrihnúť pomocou hydraulického náradia. Vodič peugeotu utrpel zranenia s dobou liečenia do jedného mesiaca. Šofér Toyoty Rav4 utrpel zranenia s dobou liečenia do 14 dní

Po zadokumentovaní nehody políciou hasiči pomohli havarované autá naložiť na vozidlá odťahovej služby, následne odstránili prevádzkové kvapaliny, ktoré vytiekli z havarovaných áut.

„Požitie alkoholických nápojov u vodiča toyoty nebolo zistené, vodičovi peugeotu bola za účelom zistenia požitia návykových látok odobratá krv. Celková škoda na vozidlách bola spôsobená vo výške 11 000 eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví,“ dodal Szabó.

Global 24/webnoviny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM