Ľubomíra Karmanová Krimi

Tragédia na R4: Vodička (20) na priechode zrazila dievča (†11), to zraneniam podľahlo!

Na rýchlostnej ceste v Košiciach došlo, podľa polície, k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vážnym zraneniam podľahla len jedenásť ročná chodkyňa.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na R4: Vodička (20) na priechode zrazila dievča (†11), to zraneniam podľahlo!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, včera (19.10.2015) vo večerných hodinách došlo na rýchlostnej ceste R4 v Košiciach k tragickej dopravnej nehode.

„Vodička (20) z Košíc viedla osobné motorové vozidlo zn. Opel Vectra na Južnom nábreží smerom na Prešovskú cestu v ľavom jazdnom pruhu, kde na riadne vyznačenom priechode pre chodcov so svetelnou signalizáciou narazila do prechádzajúcej chodkyne (11) z Košíc, ktorú odrazilo do stredového deliaceho pásu vozovky na trávnatý porast,“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, po náraze chodkyňa utrpela zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste zraneniam podľahla. „Vodička bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom, pri nehode zranenia neutrpela. Na vozidle vznikla škoda cca 700 eur,“ informovala Mésarová.

K objektívnemu posúdeniu príčiny a miery zavinenia dopravnej nehody bol, podľa hovorkyne, na miesto prizvaný znalec s odboru cestnej dopravy. „V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uzavrela Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM