Michal Lendel Krimi

Tragédia pri košickom obchoďáku: Audina zrazila ženu (†25), ďalší chodci odskočili v poslednej chvíli

Na Terase vyhasol život ženy (†25), ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov spoločne s ďalšími ľuďmi. Tí sa našťastie stretu s autom dokázali vyhnúť. Vodič podľa polície z miesta nehody ušiel, no auto sa vďaka záberom z bezpečnostnej kamery podarilo vypátrať.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia pri košickom obchoďáku: Audina zrazila ženu (†25), ďalší chodci odskočili v poslednej chvíli
Zdroj: TASR

V nedeľu večer okolo 18:00 hodiny došlo k tragickej dopravnej nehode pri jednom z obchodných centier v Košiciach. Podľa polície doposiaľ neznámy vodič viedol auto po Toryskej ulici v smere k ulici Trieda SNP, pričom na križovatke pri obchodnom centre na riadne vyznačenom priechode pre chodcov zrazil 25-ročnú ženu z Gelnického okresu.

„Mladá žena prechádzala po priechode s ďalšími dvoma osobami, ktoré v poslednej chvíli stihli odskočiť. Vodič po zrážke na mieste nezotrval a z miesta dopravnej nehody bez poskytnutia pomoci ušiel,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Chodkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahla.

„Zo záberov bezpečnostnej kamery policajti zistili, že ide o vozidlo značky Audi a ihneď začali po vozidle a vodičovi pátrať. Hliadkam pohotovostnej motorizovanej jednotky a dopravného inšpektorátu sa podarilo po niekoľkých hodinách, ešte v ten deň, vozidlo vypátrať v blízkosti centra mesta,“ dodala Mésarová.

Muži zákona momentálne zisťujú, kto viedol osobné motorové vozidlo v čase nehody. V tejto súvislosti vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin neposkytnutia prvej pomoci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM