Anton Hrachovský Krimi

Tragédia v Košiciach: Pri hromadnej nehode vyhasol jeden ľudský život

V metropole východu Slovenska sa stala vážna dopravná nehoda. Zrážka viacerých áut si vyžiadala jednu obeť.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Košiciach: Pri hromadnej nehode vyhasol jeden ľudský život
Zdroj: TASR

Na Sečovskej ceste v Košiciach sa v piatok (9.12.) podvečer stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazili štyri osobné autá. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová informovala, že pri nehode vyhasol jeden ľudský život a ďalší dvaja ľudia utrpeli ťažké zranenia.

Zrážka štyroch áut v Košiciach

„Podľa doterajších zistení 63-ročný vodič osobného motorového vozidla značky Škoda Felícia z Košíc viedol vozidlo v smere od Lingova do centra mesta, pričom prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom značky Ford C-Max. Po náraze Ford odrazilo, otočilo o 180 stupňov a do jeho bočnej časti narazilo vozidlo značky VW Jetta a do zadnej časti ďalšie auto Peugeot,“ priblížila hovorkyňa s tým, že Felíciu po náraze odrazilo do zvodidiel.

Pri dopravnej nehode vodič Felície utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol, jeho dve spolujazdkyne utrpeli podľa predbežných lekárskych správ ťažké zranenia. Spolujazdkyňa vo Forde utrpela zranenia jednorazovo ošetrené v nemocnici. „K zraneniu ostatných účastníkov dopravnej nehody nedošlo. Požitie alkoholu u troch vodičov zistené nebolo, u nebohého muža bude požitie alkoholu zisťované pri pitve,“ doplnila Mésarová.

Vyšetrovanie bude pokračovať

Celkovú škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na 13.400 eur. Pre účely ďalšieho skúmania bola Felícia zaistená a v tejto súvislosti začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti dopravnej nehody, ako i presná príčina jej vzniku, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy. V súvislosti s dokumentovaním dopravnej nehody bol úsek cesty uzavretý v oboch smeroch do 22.00 h, pričom dopravu riadili policajné hliadky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM