Alexandra Kolínská Hokej

Tréneri HC Košice ostávajú: K tímu sa však pripojí päť nových hráčov!

Vedenie HC Košice sa dohodlo na ďalšej spolupráci s trénerom Petrom Oremusom a jeho asistentom Romanom Šimíčkom. Do Košíc prichádzajú a ďalší piati hráči, ktorí by sa mali v pondelok zapojiť do letnej prípravy.

Ilustračný obrázok k článku Tréneri HC Košice ostávajú: K tímu sa však pripojí päť nových hráčov!
Zdroj: TASR

„V piatok 15.5.2015 sme sa dohodli na pokračovaní Petra Oremusa vo funkcii hlavného trénera aj v nasledujúcej sezóne. Jeho asistentom bude Roman Šimíček,“ konštatoval na oficiálnej stránke oceliarov generálny manažér klubu Juraj Bakoš.

Košickú defenzívu vystuží 28-ročný odchovanec ostravského hokeja Martin Dudáš, ktorý v českej extralige hrával za Mladú Boleslav aj Vítkovice. Minulú sezónu odohral v Dukle Trenčín a v 52 zápasoch strelil aj 11 gólov a na 12 prihral.

Z Nitry sa do metropoly východu presunul aj útočník Richard Lelkeš, ktorý proti Košiciam hral aj pamätné sedemzápasové finále v sezóne 2013/2014. Útočné rady rozširuje aj center Dalibor Bortňák, ktorý naposledy pôsobil vo Zvolene.

Po ročnom pôsobení vo Švédsku sa vracia aj Pavol Skalický, bronzový medailista z posledných MS juniorov v Kanade. Na východe Slovenska oslavoval v drese oceliarov majstrovský titul v roku 2014 ako osemnásťročný. Z Popradu sa vrátil po ročnom hosťovaní i košický odchovanec Peter Boltun, v 64 zápasoch strelil 13 gólov a na ďalších 11 prihrával.

Letnú prípravu začne úradujúci majster HC Košice v pondelok 18. mája 2015 v tomto zložení:

  • Brankári: Melicherčík, Riečický
  • Obrancovia: Cebák, Dudáš, Jánošík, Macejko, Pavúk, Philipp, Štrbák
  • Útočníci: Boltun, Bortňák, Bartánus, Bartoš, Češík, Hinďoš, Hrnka, Chovan, Jenčík, Lapšanský, Lelkeš, Skalický, Sojčík, Suja

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM