Hokej

Túžba po víťazstve bola na strane domácich: Košice idú domov bez bodu

Bezkrvný výkon Košičanov vo Zvolene umožnil domácim odpútať sa z dna tabuľky. Favorizovaní oceliari strelili prvý gól, no po nepremenení niekoľkých šancí prebrali iniciatívu odhodlaní Zvolenčania. Východniari netrpezlivo očakávajú príchody zranených Svatoša, Pašeka a Nagya.

Ilustračný obrázok k článku Túžba po víťazstve bola na strane domácich: Košice idú domov bez bodu
Zdroj: TASR

Košičania si po góle, ktorý strelil Jenčík v 8. min nekompromisne po nahrávke od Spilara, asi mysleli, že sa im nemôže nič vážne prihodiť a bez problémov naplnia rolu vysokého favorita. Súboj posledného s prvým sa však na hru mačky s myšou vôbec nepodobal. Hostia si ešte vypracovali v prvej tretine šance v podaní Jenčíka v 11. min a Martina Chovana o dve minúty neskôr, no odvtedy, čo domáci vyrovnali, tak úplne z rytmu vypadli. V 15. min po skrumáži i šanci Juraška dotlačil P. Zuzin puk do bránky a obraz zápasu sa úplne zmenil.

Dve presilovky Zvolenčanov za sebou sa preklopili aj do druhej tretiny, v 20. min Škvaridlo zoči-voči Hylákovi neuspel a keď v 22. min v presilovke po spolupráci s Brabencom netrafil presne Puliš, to už mali Košičania takpovediac ‚nahnané‘. Na vývoji zápasu sa podpísala aj presilovka hostí o dvoch hráčov trvajúca 107 sekúnd, Šimka neprestrelili, Spilar netrafil prázdnu bránku, len bočnú sieť a hostia si mohli spytovať svedomie. V 27. min hneď ako z trestnej lavice naskočil na ľad, Obšut sám korčuľoval na Hyláka, v 29. min dokonca Baláž vsietil, no gól neplatil pre predchádzajúci ofsajd. Domáci oduševnene bojovali a potlesk si zaslúžil aj prekrásny bodyček Hraška na Jenčíka v 35. min.

Elán im vydržal aj v tretej tretine, v 42. min M. Jurík trafil žŕdku a v 44. min sa majster konečne dočkal. V presilovke prestrelil Hyláka obranca Juraško a vyvolal obrovskú radosť. Trápenie Košičanov trvalo aj naďalej, v 50. min im videozáznam znemožnil vyrovnať, Spilar gól dosiahol rukou a ďalšia ich presilovka vyšla nazmar. Košičanom sa za ich bezkrvný výkon patrilo prehrať a gól P. Zuzina v 54. min, ktorý sólom prešiel od vlastného obranného pásma a strelil tretí gól domácich, len spravodlivo vyjadril dianie na ľade a rozdielne túžby po víťazstve.

Hlasy trénerov:

Július Šupler, tréner Zvolena: „Vážim si prístup chalanov, morálka a túžba po víťazstve sa ukázala. Síce sme ako prví inkasovali, zranil sa nám navyše Podkonický, odstúpil aj Pokovič, máme problémy so zranenými, so štyrmi až piatimi, no tri body sme si zaslúžili. Verím, že v nedeľu opäť ukážeme maximum a že zopakujeme dobrý výkon. Vážim si tréningovú pracovitosť hráčov, treba si nakloniť športové šťastie. Ľahkosť a nadšenie prídu vtedy, keď začneme víťaziť, zoceľuje sa tým charakter, kolektívne väzby. Je to pre mužstvo aj skúška, nech sa každý prejaví vtedy, keď sa nedarí. Mužstvo odmieta byť v tabuľke tam, kde padlo, no zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či nastali lepšie časy. Musíme doplniť káder, nemáme centrov, nevytvorila sa rovnocenná konkurencia.“

Anton Tomko, kouč Košíc: „Diváci videli rýchly dynamický hokej. My sme lepšie vkročili do zápasu, škoda, že po góle sme nestrelili ďalší. V druhej tretine sa hra vyrovnala, nevyužili sme ponúknutú šancu v presilovke o dvoch hráčov a prišiel trest. Zvolen zužitkoval presilovku, počas našej snahy vyrovnať sme inkasovali ďalší gól a víťazstvo si súper posilnil. Zvolenčania bojovali do konca, my sa boríme so zraneniami a netrpezlivo čakáme na prestávku.“

HKM Zvolen – HC Košice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

** Góly:** 15. a 54. P. Zuzin, 44. Juraško – 8. Jenčík. Rozhodcovia J. Konc – Kacej, Snášel, vylúčení 4:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, zmeny: 21. bez Podkonického (Zvolen), 1719 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM